Drama na Stanovima: Rijeka slavila tek nakon izvođenja jedanaesteraca
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.10.2008 u 23:32.
ZDNews.hr

Dragan Župan


U neizvjesnoj utakmici osmine finala kupa Hrvoja Ćustića, nogometaši Zadra poraženi su tek nakon 120 minuta igre i izvođenja jedanaesteraca.

Susret su dobro otvorili Zadrani. Već u četvrtoj minuti Radman je bio na iskušenju nakon što je Dragan Župan uputio nešto slabiji udarac prema golu. Nešto kasnije, Župan se ponovno nalazi u izglednoj prilici, no Radman još jednom dobro reagira te rezultat i dalje ostaje 0-0.

U 18. minuti prvi gol za Zadrane! Ljubičić je odlično pronašao Župana na lijevoj strani koji odlično centrira za kapetana Suraća koji sa nekoliko metara pogađa za rano vodstvo Zadrana (1-0).

Riječani se bude tek nakon pola sata igre. Točnije, u 34. minuti susreta Riječanin Novaković pronalazi Ahmada Sharbinija koji puca precizno i silovito, ali na sreću Zadrana ipak pogađa samo gredu. Do kraja prvog dijela susreta nismo izdvojili niti jednu izgledniju priliku niti s jedne strane pa se tako na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1-0 za bolje Zadrane.

U prvih petnaestak minuta drugog dijela ništa značajnije nije se dogodilo niti s jedne strane, baš kao i zadnjih desetak minuta prvog dijela susreta. U 60. minuti susreta Rijeka iz vrlo dvojbene situacije izjednačava rezultat na 1-1. Ahmad Sharbini koji se evidentno nalazio u zaleđu pucao je iskosa, Vuković odbija loptu, ali na nju natrčava Novaković i postiže pogodak za izjednačenje.

Desetak minuta prije isteka regularnog dijela Riječani su imali još nekoliko izglednih prilika. U tom dijelu susreta vidan je i pad koncentracije zadarskih nogometaša koji su u nekoliko navrata nesmotreno ostavljali Riječke ofanzivne igrače doslovno samima, pa tako u 78. minuti izdvajamo dvije vrlo dobre reakcije zadarskog vratara Vukovića koji odbija udarce Anasa Sharbinija i Igora Novakovića.

U prvom produžetku Zadrani uspijevaju sakupiti dodatnu energiju te su ritam igre i angažiranost pojedinih igrača vidno poboljšani. U 114. minuti susreta Hrvoje Štrok koristi 'rupu' u obrani Zadra te pronalazi nečuvanog Ahmada Sharbinija koji neometano pogađa za 2-1.

Kada se činilo da su sve zadarske lađe potonule i da više nema spasa izabranicima Ivice Datkovića, u 119. minuti susreta mladi igrač Zadra Šime Maruna ubacuje loptu u kazneni prostor, no jedan od igrača Rijeke igra rukom i to je kazneni udarac za Zadrane. Siguran s bijele točke bio je Terkeš (2-2).

Sudac svilokos samo nekoliko trenutaka nakon izvedenog kaznenog udarca dosudio je kraj regularnog dijela susreta i sve je bilo spremno za dramu, jedanaesterce.

JEDANAESTERCI


Terkeš 1-0, Landeka – obrana Vukovića, Surać 2-0, Anas Sharbini 2-1, Batur – obrana Radmana, Dabac 2-2, Batkoski 3-2, Bodrušić 3-3, Ljubičić 4-3, Ahmad Sharbini 4-4, Parmaković – obrana Radmana, Štrok 4-5.


Tornado Zadar
Tornado nadglasao Armadu

Oko 200 pripadnika navijačke skupine Tornado danas su odlično odradili svoj posao. Na tribini za gostujuće "navijače" pojavilo se pedesetak pripadnika riječke Armade koji su konstantno vrijeđali zadarsku publiku primitivnim povicima "Zadar bežigrad". Također valja napomenuti kako je policija prije samog početka susreta ovu utakmicu okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika, no osim povišenih tenzija između dvije navijačke skupinem, nereda na svu sreću nije bilo pa se slobodno može reći kako je susret prošao u dobrom ozračju, izuzev primitivnih provokacija s tribine na kojoj se nalazila Armada.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.