Vučević podnio ostavku, Ljubičiću najsretniji dan života
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 26.10.2008 u 22:04.
ZDNews.hr


Na press konferenciji nakon utakmice okupilo se mnoštvo novinara, kao sa su svi naslućivali da će se nešto dogoditi. Po običaju, prvi je riječ dobio gostujući trener, ili sada već bivši gostujući trener Goran Vučević.

"Čestitam domaćoj momčadi na pobjedi. Zadar se borio da dođe do te pobjede, više ju je želio te ju je na kraju i ostvario. A sada nešto što će vas sigurno više zanimati. Ja od sutra više neću biti glavni trener Hajduka. Moji pomoćnici i ja donijeli smo zajedničku odluku i zajedno se povlačimo. Glavni uzrok su loši rezultati. Ovo je neopoziva ostavka."

Je li vas Zadar čime iznenadio danas?

"Pa i nije baš. Znali smo kako Zadar igra i kako će pokušati doći do bodova. Zadrova igra su uglavnom kontre i polu-kontre, ali smo pali i na tom dijelu zadatka pošto smo primili gol upravo iz jedne slične situacije. Danas nisam zadovoljan niti jednim aspektom igre svoje momčadi. Današnja je utakmica bila više borbena nego gledljiva i Zadar se tu bolje snašao."

Trener domaćih je naravno bio mnogo rječitiji.

Ivica Datković:

"Prije utakmice sam se dugo pripremao za ovu utakmicu, skupljao podatke i analizirao igru Hajduka. Moji su momci znali kako treba igrati. Stali su u blok na 30 – 40 metara od Vukovića i samo tako možemo dobiti Hajduka. Čestitam im na borbenosti i pobjedi. Sada motivirani ulazimo u sljedeće utakmice. U srijedu slijedi Rijeka, dok već u nedjelju dolazi Belupo. Moramo se spremiti i ponovno biti pravi, kao danas protiv Hajduka."

Kakva je situacija sa Tomasovom?

"Dobio je vrlo jaki udarac u rebro, možda mu je čak i napuklo. Mi se svi nadamo da nije i da će se što prije vratiti. Pandža ga je zaista oštro pokosio i smatram da je sudac trebao biti malo odlučniji i kazniti stopera Hajduka sa crvenim kartonom. Tomasov je morao napustiti igru na poluvremenu jer nije mogao normalno disati i smatram da je to dovoljan pokazatelj da je sudar pogriješio."

Želimir Terkeš:

"Utakmica protiv Hajduka je bila vrlo teška bez nekih izrazitih prilika. Mi smo imali jednu i nju smo iskoristili. Sada prepuni samopouzdanja ulazimo u utakmice protiv Rijeke i Belupa gdje moramo ponoviti današnju igru. Svojom igrom nisam pretjerano zadovoljan, ali bitna su tri boda."

Andrija Vuković:

"Koristim priliku da čestitam svojim momcima na borbenosti i pobjedi. Stajali smo jako čvrsto u obrani, usudio bih se reći i najčvršće do sada i to se vidjelo na terenu. Očito je smjena trenera ima pozitivan učinak na nas."

Već tri utakmice niste primili gola, a danas ste bili i asistent.

"Istina, ali tu je zaslužna i momčad koliko i ja. Igramo sve bolje i čvršće i to se reflektira na rezultat. A ova asistencija danas je čisto plod sreće. Naravno da mi takve akcije uigravamo na treninzima, ali isto se mora imati sreće da lopta uđe u gol sa onakvim felšom."

Nikola Kalinić

"Izrazito sam nezadovoljan našom igrom danas. Stvorili smo premalo prilika za pozitivan rezultat. Zadar je imao jednu jedinu priliku no zabili su gol i pobijedili. Ja sam imao nekoliko prilika, no lopta jednostavno nije htjela ući u gol."

Drago Gabrić

"U cijeloj momčadi vlada ogromno razočaranje. Danas nismo imali ni i od igre, falio nam je Skoko, ali to ne smije biti opravdanje. Danas nismo imali kreativnosti da probijemo zadarsku bunker i Zadar je na kraju zasluženo slavio. Što se tiče ostavke trenera Vučevića, moram reći da mi je žao što je otišao i da smo mi, igrači, ti koji bi trebali podnijeti ostavku jer nije trener kriv za loše rezultate, već mi."

Marin Ljubičić

"Utakmica je bila teška. Od prve minute smo znali što nas čeka i što trebamo raditi. Pokušali smo kontrama doći do boda, a dobili smo sva tri. Ovo mi je najsretniji dan u životu, kada te netko odbaci kao mene Hajduk imaš poseban motiv da se osvetiš. Danas smo imali i malo sreće jer je moj udarac dobio neugodnu rotaciju kada se odbio od trave, ali sreća prati hrabre." - zaključio je Ljubičić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.