Puno muke, ali pišu se dva boda
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 25.10.2008 u 23:29.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Hrvoje Bajlo


"Odigrali smo loše, ali pišu se dva boda", bio je općeniti zaključak igrača Zadra nakon utakmice. I doista, Zadrani su odigrali jednu od najlošijih utakmica ove sezone. Puno su se mučili, ali važno je bilo osvojiti dva boda što su na koncu i uspjeli.

Helios je, podsjetimo, u posljednje dvije sezone odnio obje pobjede iz Jazina, pa je bilo bitno "razbiti" to prokletstvo i dodati nova dva boda na svoj konto. Slovenska se momčad pokazala žilavim protivnikom koji se nikada ne predaje, ali Zadar je nakon puno muke uspio slomiti snažan otpor igrača Rade Mijanoviča rezultatom 73:67.

Helios je u utakmicu ušao bez imalo respekta prema puno renomiranijem protivniku i na iznenađenje domaće publike ubrzo poveo. U petoj su minuti gosti preko Jacobsena došli do 9:14, a čestim su kontranapadima izneređivali Zadrane.

Petrović je pokušavao mijenjajući igrače, ali ulasci Dixona, Gečevskoga i Johnsona nisu puno pomogli, Zadar je previše griješio u oba smjera i nije se moglo puno više od 21:27 nakon prvih 10 minuta igre.

No, u drugoj četvrtini Zadar igra nešto bolje i drugih 10 minuta dobija 21:11. Gečevski postiže šest koševa u seriji 12:2 za 33:29, a valja naglasiti da su domaćini prvo vodstvo imali u 14. minuti košem Johnsona (29:27). No, kada se činilo da će na odmor u plusu otići gosti, Zadar se ponovno budi.

Na Heliosovo vodstvo 35:38 dolazi serija Zadra 7:0 u režiji Perića i Dixonaza četiri poena prednosti nakon prvog dijela igre (42:38).

U drugo poluvrijeme bolje ulazi Zadar i serijom 7:0 za vodstvo od 8 poena (53:45) daje naznake da bi se napokon mogao odlijepiti, no to se ipak ne događa. Zadar povezuje nekoliko loših napada što Helios ne propušta iskoristiti. Mijanovičevi igrači serijom 7:1 dolaze do svega 54:52 nakon 30 minuta igre.

Helios je mogao imati puno pozitivniji rezultat da su imali bolji šut iz igre. Zaista su često promašivali otvorene šuteve za imalo bolji rezultat. No, unatoč lošem šutu nakon tri četvrtine su se mogli s pravom nadati pozitivnom rezultatu.

U posljednjoj dionici igre Zadar dolazi do +6, kasnije i +9 tricom Johnsona i tada se činilo da je susret završen. Međutim, u posljednjih pet minuta Helios ponovno pokušava doći do preokreta, no bilo je prekasno - bliže od -4 nisu mogli. Završilo je 73:67 za Zadar, no dva boda su jedino što će se pamtiti iz ove utakmice. Čak su 18 lopti Zadrani bacili u "bunar", ali donekle su se za to iskupili skočivši čak 11 puta više od gostiju. Petrović je na press-konferenciji rekao da je Helios momčad koja ne leži Zadru, što se i vidjelo, ne samo u ovoj utakmici, nego i u proteklim sezonama.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dejan Ivanov s 19 poena, sedam skokova i tri blokade (val. 24), Gečevski je postigao 15 uz 9 skokova, a Perić 10 uz 9 skokova. Kod gostiju se istaknuo Jacobson s 16 poena (3/11 za tricu), a Zagorac je postigao 12 uz pet skokova.

>>> FOTO GALERIJA S UTAKMICE!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.