Aco: Bitna su jedino dva boda
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.10.2008 u 23:29.
ZDNews.hr

Rade Mijanović i Aco Petrović


Košarkaši Zadra večerašnjom pobjedom 73-67 nad Heliosom upisali su četvrtu pobijedu. Nakon utakmice održana je i redovna tiskovna konferencija na kojoj su treneri obje momčadi ponudili svoja viđenja utakmice. Trener Heliosa, Rade Mijanović kazao je kako je zadovoljan igrom svojih igrača:

"Čestitao bih Aci i Zadru na zasluženoj pobjedi, ali isto tako ne mogu reći da sam nezadovoljan igrom svojih momaka. Mislim da smo na današnjoj utakmici pokazali da imamo i kvalitetu i karakter, ali kada iz igre imaš šut 38% i kada jednostavno prepustiš protivniku da te nadvisi u skoku, onda je itekako teško računati na dva boda protiv Zadra, ali s obzirom na sve, ja sam zadovoljan."

Trenez Zadra, Aco Petrović kazao je kako je u konačnici zadovoljan s dva osvojena boda te je dodao kazao kako je Zadru nikako ne odgovara Heliosov stil igre:

"Svatko ima neke svoje 'crne protivnike', tako i Zadar ima i jednog od 'najcrnjih' protivnika u regionalnoj ligi, a to je Helios. U zadnjih nekoliko godina sve Helios ima bolji omjer protiv Zadra, mislim da se radi o pet ili šest pobjeda, dok Zadar ima samo dvije ili tri pobjede. Jednostavno, ta momčad nam ne odgovara. Naveo bih dva osnovna razloga, kada igrate protiv jedne takve momčadi morate biti energetski spremni i morate trčati i hvatati njihove vanjske igrače s obzirom na nevjerojatnu kretnju koju Helios ima u napadu.

Na bokovima smo imali nekoliko igrača bez 'košgeterskog' učinka, međutim u ovom kontekstu bilo je bitno utakmicu dobiti. Zadovoljava u svakom slučaju sva osvojena boda. Od početka sljedećeg tjedna počinjemo sa dvije utakmice tjedno jer se moramo što prije adaptirati na nadolazeći EuroCup koji počinje za nekoliko tjedana (op.a. - dvije utakmice sa Splitom, prva u Splitu, u srijedu, dok u drugu srijedu Split gostuje u domu Krešimira Ćosića)."


Trener Petrović kratko je i kazao pokoju riječ o Garnettu:

"Za Garnetta treba još neko vrijeme da se on 'inkorporira' u momčad. Bitno je ono što se vidi na treninzima i pitanje je samo dana kada će on to pokazati na utakmici. Pitanje je dana." - zaključio je Aco.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.