'Aco stalno gestikulira i mlatara rukama'
Piše: Net.hr | Objavljeno 23.10.2008 u 9:04.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Cropix


Nakon Petrovićevih izjava i zadarskog zahtjeva za ekspertizu suđenja, javio se trener Partizana. 'Acin istup je čista histerija. Da nije opasno, bilo bi smiješno', odgovorio je Vujošević svojem kolegi.

Regionalni dvoboj između Partizana i Zadra, u kojem su gosti tijesno poraženi u produžetku, za sobom je ostavio repove. Odmah nakon utakmice u Pioniru, Zadrani su se žalili na brojne sudačke odluke, a na inzistiranje Aleksandra Petrovića, iz Jazinu su uputili i službeni zahtjev za ekspertizu suđenja.

"Učinili smo to iz razloga što želimo čuti službeno i stručno mišljenje o suđenju jer držimo kako neke odluke nisu bile u skladu s onime što se događalo u igri", izjavio je za Zadarsport nakon utakmice s Partizanom predsjednik kluba Kristijan Magaš.

Taj potez, kao i Petrovićev nastup na Radio Zadru, u kojem je sasuo drvlje i kamenje na crnogorskog suca Zdravka Rutešića, optužujući ga kako je njegovu momčadu onemogućio da dođe do pobjede u Beogradu, izazvala je reakciju druge strane.

Trener Partizana Dušan Vujošević, kojeg je Aco nazvao demagogom, radijski je nastup svojeg kolege ocijenio "histeričnim" dodavši da će snimljenu Petrovićevu izjavu pustiti svojim igračima u svlačionici.

Iako Aci zamjera na gestikuliranju i mlataranju rukama,
ni Dušan Vujošević nije bubica za vrijeme utakmice.
"Imao sam užitak čuti Petrovićevu izjavu i ona je veoma poučna jer je pravi primjer kako se ne bi trebalo govoriti. Da nije opasna, bila bi smiješna. Stvaranje takve tenzije nije nimalo dobro. Pa, Aco je sam priznao da je svojim igračima naredio da igraju ragbi, što je meni neshvatljivo", izjavio je Vujošević u Kuriru, baveći se više subotnjom utakmicom nego Partizanovom ovogodišnjom premijerom u Euroligi protiv Efes Pilsena.

"Zašto Aco nije spomenuo, primjerice, detalj kada je Gečevski 40 sekundi prije kraja izbacio loptu izvan igrališta, a ona je pripala Zadru? I ja sam se ljutio na neke sudačke odluke, ali to nije bila gluma. Petrović je stalno vršio pritisak na suce. Tijekom cijelog meča je gestikulirao i mlatarao rukama. Zanima me hoće li NLB liga i njega kazniti kao što je mene nakon Final Eighta u Sarajevu", dodao je Dule dotaknuvši se i navijačkog ozračja u Zadru.

"Poznato je da Zadar ima pravi domaćinski teren, i to ne datira od jučer, nego još iz razdoblja SFRJ. Uostalom, poznato je kako je igrati u Zadru, tamo još uvijek viču ubij Srbina, dok se takve stvari kod nas više ne čuju. Sada su svi postali svjesni značaja NLB lige, jer donosi veliki broj bodova. Zato i Zadar gaji velike ambicije jer trenutno ima mali bodovni zaostatak za Cibonom", objasnio je Vujošević u Kuriru.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.