BORIK PUNTAMIKA U 2. KOLU A- 1 LIGE SVLADALA DUBROVNIK
Sezonu u Jazinama otvorili pobjedom
Piše: Roman Morović | Objavljeno 19.10.2008 u 21:59.
ZDNews.hr

Roko Čiklić Foto: Hrvoje Bajlo


Borik – Dubrovnik 85-80. Epilog je to tvrde i borbene utakmice u kojoj su Dubrovčani držali domaćina u egalu sve do pet minuta prije kraja kada su im presudili oni od kojih se u redovima Borika to i očekuje, Mrva, Dundov i Čiklić.

Utakmicu u Jazinama pratilo je oko petstotinjak zadarskih zaljubljenika u košarku, a efikasnu prvu četvrtinu u kojoj niti jedna momčad nije imala prednost veću od četiri poena zaključio je dobro raspoloženi Marino Šarlija dvicom za 23-25.

Već u prvih nekoliko minuta druge četvrtine vidjelo se da Puntamičane ne ide šut što su gosti vrlo dobro iskoristili i odlijepili se na +9 u 17.minuti utakmice, 30-39. Da Borik ipak u svlačionicu pođe nešto mirniji pobrinuli su se Bulić, Dundov i Mrva, te se na odmor otišlo rezultatom 40-43 u korist Dubrovnika.

Momčad trenera Darka Kuncea koji je cijelu utakmicu pratio vrlo temperamentno, rekli bismo na rubu tehničke pogreške, početkom treće četvrtine ponovno se odvojila na sedam poena razlike, no Borik se drži u igri tricama Mrve, Čiklića i Devića, te zahvaljujući dobroj igri Marina Šarlije.

U posljednjih deset minuta ulazi se s rezultatom 63-63 i igra se koš na koš sve do 69-69. Tada već spomenuti Dundov (bacanja), Mrva (trica) i Čiklić (dvica) rade seriju 7-0 i prelamaju utakmicu u korist svoje momčadi. Uspjeli su Dubrovčani još jednom, tricom Karača, doći na samo dva poena zaostatka, no sudbinu im je, svojom trećom tricom na utakmci, zapečatio Roko Čiklić za 83-78. Na polaganje Vranješa odgovorio je Dević za konačnih 85-80 i prvu pobjedu Borika ove sezone.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Čiklić sa 20, te Dević sa 16 poena. Četrnaest je zabio Mate Mrva, a dva manje vrlo dobri Marino Šarlija. Kod Dubrovnika najbolji su bili Vranješ i Lučić, svak sa po 17 poena.

Na tablici A-1 lige vodi Zabok, jedini sa dvije pobjede, a samo je momčad Dubrave u prva dva kola ubilježila dva poraza. Svi ostali imaju omjer 1-1. U idućem kolu, 25.listopada, Borik gostuje upravo kod posljednjeplasirane Dubrave.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.