Uspješan start Ivice Datkovića na klupi Zadra
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 19.10.2008 u 20:48.
ZDNews.hr

Jakov Surać Foto: Arhiva (ZDS)




Zagreb, Stadion u Kranjčevićevoj.

Gledatelja: 1500

ZAGREB – ZADAR 0:0

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek), Siniša Sabljak (Požega).

Zagreb (4-4-2): Škorić 6,5 – Džolan 6,5 (od 77. Piškor), Mikulić 6, Kartelo 6, Ivanković 6 – Grgić 6,5, Brkljača 5,5 (od 77. Jugović), Parlov 5,5, Čutura 6 (od 67. Pejić) – Krstanović 5,5, Vugrinec 5,5.

Zadar (3-4-2-1): Vuković 6,5 – Šiklić 6, Batkoski 6, Parmaković 6 - Bilaver 6, Ljubičić 7, Milin 6, Maruna 6,5 – Surać 6 (od 82. Župan), Tomasov 6 (od 90. Batur) – Terkeš 6 (od 66. Mitrović).


I u drugoj utakmici zaredom, nogometaši Zadra ostvarili su pozitivan rezultat, te su uspjeli ostati neporaženi na tradicionalno neugodnom gostovanju u Kranjčevićevoj. Nije često Zadar odlazio neporažen sa ovog gostovanja, pa samim time ovaj rezultat dobiva još veće značaj.

Ujedno je to bio i debi novog trenera Ivice Datkovića na klupi Zadrana. Po svemu viđenom Zadar je na terenu stajao vrlo dobro, držeći se rasporeda čitavih 90 minuta. Bod je sasvim sigurno i potpuno zaslužen rezultat za obje momčadi ako se uzmu u obzir sve činjenice sa utakmice. Zagreb je naime imao kontrolu igre veći dio susreta, držeći loptu u svojem posjedu, no uglavnom su im se pokušaji razbijali na posljednjoj liniji obrane Zadra koja je bila dosta pokretljiva.

Zadrani su uglavnom pokušavali smiriti ritam igre i na brze kontre ugrožavali domaćine. Po prilikama su bili i opasnija momčad. Prvih pola sata proteklo je u igri na sredini terena , nitko nije želio preuzeti veći rizik, pazeći u prvom redu na svoja vrata pa tek onda na protivnička. Druga ozbiljnija prilika dogodila se u 32. minuti, izuzev prve prilike koju su Zadrani imali u 5. minuti kada je na odlično proigravanje Tomasova Želimir Terkeš zatresao vratnicu domaćeg vratara.

Zagreb je imao ubačaj iz kuta kojeg je izveo Čutura, a Kartelo je glavom pucao ravno u dobro postavljenog Vukovića. Zadrani su prvi put zaprijetili u 38. udarcem Ljubičića sa 20-ak metara preko vrata. Isti igrač je i nekoliko minuta poslije imao dobru priliku, no spetljao se i promašio loptu kada je trebao lako poentirati.

Nastavak je donio otvoreniju igru sa više prilika i udaraca na gol. Zagreb je i dalje više držao loptu u svojem posjedu, a Zadar je djelovao dosta dobro u prijenosu lopte i igranju na kotre. Surać i Tomasov su se dosta dobro izvlačili na bokove i povratnim loptama ili ubačajima trežili slobodne suigrače. Surać se tako u 48. našao u dobroj poziciji, no bilo je i boljih rješenja od slabašnog udarca u Škorića.

Krstanović je u 51. minuti loše reagirao u vrlo dobroj prilici sa manje od 10 metara. U 54. sjajna prilika za Tomasova. Nakon dobre akcije našao se oi u oči sa vratarom domaćih, no ovaj mu je obranio udarac. Nešto kasnije ubačaj Suraća Terkeš glavom šalje pored gola u možda najboljoj prilici Zadra kada su svi već vidjeli loptu u mreži. Imao je Surać još jednu stopostotnu priliku kada je iskosa s desne strane izbio sam pred Škorića ali mu se u ključnom trenutku lopta odbila od noge.

Zagreb je imao još dvije prilike, obje preko Grgića. U prvoj je iz voleja pucao u ponovno dobro postavljenog Vukovića, a u drugoj, u 90. minuti pravom "bombom" pogodio gredu od koje se lopta odbila u naručje Vukovića.

Dobar je to rezultat i poticaj za momčad Zadra koja sve više počinje sličiti na onu prošlosezonsku, koja je bila hit sezone. Igra je sve bolja, a i rezultati počinju biti u skladu kvalitete momčadi. Novi trener može biti zadovoljan kako je momčad odgovorila zahtjevima, te se u miru mogu pripremati za tri utakmice zaredom kod kuće, protiv Hajduka i Slaven Belupa u prvenstvu, te protiv Rijeke u osmini finala kupa. Sada je i pritisak manji, a igrači su se sigurno dignuli i na psihološkom planu. Predstoje bolji dani za NK Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.