Partizan - Zadar 83:80, Zadar pao u produžetku
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 18.10.2008 u 19:25.
ZDNews.hr

Foto: Mondo, b92.net


Derbi ovog kola odigrao se u ne baš prepunoj dvorani u Pioniru između dosada neporaženih momčadi Partizana i Zadra. Partizan je igrao bez povrijeđenog Uroša Tripkovića, dok je Zadar u Beograd doputovao bez Jere Macure koji ima problema s koljenom.

Početak utakmice prolazi u ispitivanju snaga i izjednačenom rezultat. No, Partizan ipak u posljednjim minutama prve četvrtine radi seriju od 9:0 i na prvi odmor odlazi sa prednošću od 16:9.

Domaćin nastavlja istim tempom i drugu četvrtinu te se vrlo brzo penje na dvoznamenkastu prednost. Zadar tada napokon uspijeva nešto zabiti tako da zaostatak do poluvremena nije rastao i na velikom odmoru svjetli 41:29. U drugom djelu Partizan ponovo kreće silovito i vrlo brzo se penje na najveću prednost na utakmici od +18. No, Zadar ipak nije dozvolio da se već tada riješi utakmica. U ovom periodu po dvije trice zabijaju Stipčević i Dixon, te Gečevski koji tada postiže osam poena od čega čak šest s linije sa slobodnih bacanja.

Statistika
Partizan - Zadar 83:80 (16-9, 25-20, 19-21, 10-20; 13-10)

Partizan: Lučić, Aleksić 2, Tepić 20, Lasme 16, Milošević 2, Rašić 8, Veličković 14, Vitkovac, Božić 8, Rakočević 11, Vesely, Vraneš 2.

Zadar: Rančić 2, Perić 2, Ružić 4, Stipčević 16, Dixon 23, Johnson, Prostran, Gečevski 19, Garnett, Ivanov 14.
Gosti tako prije posljednje četvrtine i dalje ostaju u igri, jer prednost Partizana tada biva još uvijek prihvatljivih 60:50. Ta prednost malo po malo se topi jer Zadar napokon stišće u obrani i preko borbenog Dejana Ivanova utakmicu dovodi do potpune neizvjesnosti. Zadrani čak stižu do prednosti od dva poena i prilike da u zadnjem napadu riješe stvar. No jedna nespretnost Dixona i Gečevskog dovela je do toga da je Stephane Lasme u posljednjim sekundama imao šut za pobjedu.

On to ipak promašuje i utakmica ulazi u produžetak sa rezultatom od 70:70. Velika borba i drama odigravala se je u tim trenutcima. Suci isključuju Dejana Ivanova vrlo dvojbenim petim prekršajem nad Lasmeom. To momčad Duška Vujoševića koristi i preko najboljeg pojedinca susreta Milenka Tepića dolaze do prednosti. A kad u zadnjem Zadrovom napadu Dixon ishitreno se odlučuje na tri poena i promašuje, Tepić s linije slobodnih bacanja do kraja zapečaćuje sudbinu Zadra u ovom dvoboju. Ovaj neizvjesni susret završio je na kraju pobjedom Partizana s 83:80.

Prvo ime utakmice Milenko Tepić završio je s 20 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri osvojene lopte. Uz njega dobro su odigrali i Stephane Lasme sa 16 poena i sedam skokova i Novica Veličković s 14 poena i pet skokova. Kod Zadra Malik Dixon bio je najbolji strijelac sa 23 postignuta poena, ali i sa čak 16 ispucanih lopti i 43 minute provedene na parketu. Istakli su se još i Todor Gečevski s 19 poena i pet skokova, Dejan Ivanov s 14 poena i šest skokova i Rok Stipčević sa 16 postignutih poena.

Na žalost dvije udarne igle u zadarskoj igri Juby Johnson i Marlon Garnett u ovoj utakmici ostali su bez postignutog koša, što je danas itekako nedostajalo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.