Borbeno po pobjedu
Piše: Roman Morović | Objavljeno 17.10.2008 u 21:36.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Hrvoje Bajlo


Košarkaši Zadra sutra od 15,45 u Pioniru igraju utakmicu 3. kola regionalne NLB lige protiv Beogradskog Partizana. Pravi je to regionalni derbi s obzirom da su obje momčadi prošle sezone prikazivale najljepšu i najefikasniju košarku, a tako su nastavile i ove sezone. I Zadar i Partizan ove su sezone ostvarili po tri pobjede bez poraza, a posebno valja izdvojiti onu Zadrovu protiv Cibone u Zagrebu, te onu Partizanovu protiv Hemofarma u Vršcu.

Premda su beograđani u prijelaznom roku ostali bez tri svoje najvažnije karike iz prošle sezone, Pekovića, Palacia i Kecmana, trener Dušan Vujošević ponovno je složio vrlo dobru momčad predvođeniu Tepićem, Veličkovićem, te novopridošlim Gaboncem Lasmeom. Još je rano govoriti koja je momčad u kakvoj formi, no već bi ova utakmica mogla odrediti tko će ove sezone voditi glavnu riječ u regularnom dijelu sezone.

I Petrović i Vujošević nadaju se da bi eventualnom sutrašnjom pobjedom mogli krenuti u seriju pobjeda kojom bi se odvojili na prvom mjestu NLB lige, slično kao što je to lani napravio Partizan.
Zadrani u Beograd idu po pobjedu. Najavili su to i igrači i trener Petrović. Momčad igra dobro, raspoloženje je odlično i Zadrani u Pioniru uistinu nemaju što izgubiti. A mogu dobiti, i to jako puno. Ključ pobjede trebala bi biti agresivna igra koja neće dopustiti domaćinu da se odvoji na veću, dvocifrenu prednost. Ukoliko Zadar uspije ući u posljednju četvrtinu koliko toliko u egalu, u završnici je sve moguće. Naravno, nitko ne isključuje mogućnost da Zadar bude taj koji će na terenu voditi glavnu riječ kao što je to bio slučaj 2004., kada su Gečevski, Hill i Banić demolirali Partizan u Pioniru. Bila je to posljednja pobjeda Zadra u Partizanovoj dvorani. Mogu li Zadrani to ponoviti saznat ćemo sutra, nadamo se uz izravan I KOMPLETAN prijenos na HTV-u 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.