Aco: "U Beograd po pobjedu"
Piše: 057info.hr | Objavljeno 16.10.2008 u 18:56.
ZDNews.hr

Aleksandar Petrović Foto: Arhiva (ZDS)


U subotu se u Beogradu igra utakmica 4. kola NLB lige između Partizana i Zadra. U pitanju su momčadi koje su dominirale u prošlosezonskom izdanju regionalnog natjecanja, a trenutačno su dvije od četiri neporažene momčadi nakon tri odigrana kola.

Zadar u Beograd odlazi po pobjedu. Tu nema dvojbi. Raspored natjecanja Zadranima je u prvom dijelu natjecanja donio šest teških gostovanja. Nakon što je uspješno apsolvirana Cibona, trener Zadra Aco Petrović drži utakmicu s Partizanom posebno značajnom s obzirom na visoko postavljene ambicije kluba. Jasno je kako bi se u slučaju zadarskog uspjeha s manje opterećenja putovalo kod Hemofarma, Olimpije, Crvene Zvezde i Budućnosti.

- Imali smo, neuobičajeno za Zadar, tri mirna radna dana u kojima smo odradili pet kvalitetnih treninga. Igrači su toliko dobro radili da su i mene ponijeli pa sam možda u intenzitetu pretjerao za desetak posto. To je mini ciklus kakvog smo trebali imati da smo bili kompletni u predsezoni, rekao je Petrović na konferenciji za novinare održanoj danas u PRESS centru dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Iz momčadi će izostati Jere Macura kojem se vratila bol u koljenima, ista onakva kakvu je imao i početkom prošle sezone. Struka je odlučila dati mu par dana odmora, a njegov povratak u momčad očekuje se u ponedjeljak. Također je procjena da je za mladog Šimu Olivarija bolje rješenje ostanak u trenažnom sustavu u Zadru negoli gubljenje vremena i ritma kroz putovanja. Naime, realnije je da Olivari svoje nove prilike dočeka na domaćem parketu.

Najviše informacija o protivniku Zadrani su dobili s utakmice Hemofarm-Partizan u kojoj su Beograđani pokazali dva lica. Zadarski strateg iznimno ih cijeni:

- Vidljivo je da nisu u pravoj formi, još uvijek nisu kompletni, otišla su im tri nositelja igre iz prošle sezone, no svejedno imaju perfektan start - tri pobjede u tri kola. Impresivno je s kakvom su lakoćom preokrenuli 18 koševa prednosti Hemofarma i stigli do pobjede u Vršcu. To je ekipa koja me uz FMP iznimno fascinira. Osvojili su tri trofeja prošle sezone, bili su na korak od Final Foura Eurolige kojeg bi dohvatili da nisu bili brutalno sasječeni u odlučujućoj utakmici protiv Tau Ceramice. Na svom parketu nisu izgubili dvije godine, što je dovoljni pokazatelj njihovim vrijednosti.

Veliki respekt prema Partizanu ne znači da Petrović ne vidi izglede Zadra za uspjeh u Pioniru:

- Desetak sam puta vodio razne momčadi protiv Partizana u Beogradu i uvijek je scenarij bio isti. Ukoliko sam preživio prvih 13-14 minuta bez Partizanovog bijega na desetak i više razlike uspio sam pobijediti. Kad god je Partizan otišao na veću udaljenost gubio sam. Zašto? Jer oni tada podižu svoju agresivnost i više ti ne daju priliku za povratak. Ako otvaranje utakmice bude dobro, zadržimo li rezultatski priključak šanse nam rastu. Treba naglasiti da nam se u pripremnom razdoblju te protiv Splita i Cibone dogodilo upravo to čega se pribojavam. Split i Cibonu smo sustigli, Partizan nam vjerojatno neće dati priliku za povratak.

Zadrani se pripremaju kao da će nastupiti Uroš Tripković kojeg nije bilo u prva tri kola, a uz njega značajnim drže zaustaviti i Novicu Veličkovića.

- Kao trener dijelim važno od nevažnog, a važno nam je upravo zaustaviti ta dva igrača. Limitiranjem njihovog uobičajenog doprinosa, kontrolom skoka i tranzicijom možemo doći do lakih koševa što je od iznimnog značaja za ovosezonsku momčad Zadra. Po tome bi trebali biti prepoznatljivi, zaključio je Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.