Zadarski drugoligaši u službi KK Zadar
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 15.10.2008 u 23:13.
ZDNews.hr

Marki Blaslov (Voštarnica) Foto: Arhiva (ZDS)


Ove subote počinje nova sezona košarkaške A2 lige. Ovo natjecanje igra se u pet odvojenih regija, a svim Zadranima najzanimljivija je regija jug u kojoj se natječu tri zadarska kluba: Jazine, Pet bunara i Voštarnica.

KK Jazine još od lani ima čvrstu suradnju s KK Zadar po kojoj su svi daroviti igrači Zadra igrali u Jazinama. Tom politikom Jazine će nastaviti i ove sezone. Kostur ekipe činit će dojučerašnji juniori Zadra većinom rođeni 1990. godine. Neki od njih su prije ove sezone uključeni u rad s prvom momčadi i u slučaju nužde ili eventualnih izostanaka bi mogli uskakati u roster Zadra. Iako im je primarni cilj stasanje mladih igrača, jezgra ove ekipe već je drugu godinu zaredom na okupu tako da se radi o sasvim solidnoj momčadi koja bi ove sezone mogla ostvariti i solidan rezultat.

Već u utorak Jazine su odigrale utakmicu kupa Krešimira Ćosića gdje su uvjerljivo porazili gradske suparnike Pet bunara, plasiravši se pritom u daljnju fazu tog natjecanja.

KK Pet bunara se je također od ove sezone stavilo u službu KK Zadar. Dogovorena je dvogodišnja suradnja po kojoj će momčad Pet bunara većinom činiti juniori Zadra rođeni 1991. godine i mlađi. Njih će voditi trener juniora Zadra Roko Giergia. Oni sigurno neće ove sezone imati nikakvog rezultatskog imperativa, već će imati cilj pomoći tim mladim igračima u njihovom razvoju.

KK Voštarnica za razliku od ova dva kluba ima puno iskusniju momčad. Za ovu sezonu zadržali su najvažnije igrače od lani i još se pojačali s nekoliko iskusnih zadarskih igrača. Sigurno je da će kao takvi ciljati na što bolju poziciju u ligi.

Podsjetimo, iz ovog natjecanja lani je u prvoligaško društvo ušla momčad Trogira. Njima odmah uz bok su Kaštela koji će sigurno ove sezone biti u ulozi favorita za prvu poziciju i mjesto u kvalifikacijama za prvu ligu. U Zadru ove sezone vjerojatno nećemo imati ozbiljnog pretendenta za viši rang natjecanja. No zanimljivosti i uzbuđenja neće nedostajati. Zna se da gradski derbiji između zadarskih ekipa uvijek nose poseban naboj.

Uz to najtalentiraniji mladi igrači u programu KK Zadar u ovom natjecanju imat će priliku iskusiti kroz sezonu pravu natjecateljsku draž u seniorskoj konkurenciji. Zadar ove sezone ima veliki rezultatski imperativ i mlađi igrači vrlo rijetko dobivaju priliku. Tako da će im ovo natjecanje uvelike pomoći u njihovom razvoju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.