Hrvoje Perinčić: "Nadam se da će Zadar u Euroligu"
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.10.2008 u 20:39.
ZDNews.hr


Hrvoje Perinčić možda je otišao iz Hrvatske, ali nije zaboravio odakle je. I u dalekoj Francuskoj traži po tv-rasporedima gdje i kada može pogledati našu košarku, a kada je gleda, nije ni najmanje upitno za koga navija.

"Sve pratim, za svaku utakmicu znam, za Zadar pogotovo", kaže Perinčić. "Malo na televiziji, malo na internetu, snalazim se i vidim da će ovo biti jako zanimljiva sezona. Nadam se da će na kraju Zadar u Euroligu jer sam prije svega Zadranin, a i gledao sam ih protiv Cibone i igraju zaista kvalitetno."

Ipak, poslao je i jedno upozorenje svojima, da ih ne zavara ova početna prednost u odnosu na najljućeg rivala. "Gledam Prkačina, vidim da ima nekih problema, ali kad se vrati u punu formu, zajedno s Kusom, imat će i Cibona jako dobru ekipu. Ne znam što mi je s Longinom, jako malo igra, ali vjerujem da će se sve to posložiti i da će se već do polovine lige Cibona dignuti u sam vrh."

Kako je u samom vrhu, Hrvoje zna već nakon dva kola u Francuskoj, gdje se odlično snalazi i igra svoju drugu sezonu u dresu Toulona. "Počeli smo na najbolji mogući način, imamo dvije pobjede u dva kola, a u zadnjoj utakmici protiv Nancyja vratili smo se nakon -20, nešto kao i protiv Cedevite koja je odigrala stvarno super utakmicu."

Dodat će i kako je francusko prvenstvo fizički vrlo naporno. "Cijelo vrijeme se ide gore-dolje, na puno koševa se igra, tako da ima zanimljivih utakmica."Zanimljivo je bilo i u Sutinskim Vrelima. Kaže kako je Cedevita ušla u utakmicu puno bolje, angažiranije i agresivnije nego njegov Toulon, pa su se gosti već do poluvremena našli na velikom zaostatku. "Ušli smo dosta kilavo u utakmicu, pa iako ne mogu reći da možemo biti zadovoljni, dobro smo i prošli." Naš je košarkaš u dresu francuskog predstavnika zabio deset poena i uhvatio šest skokova za 36 minuta na terenu.

U uzvratu za tjedan dana bit će ista utakmica - premalo je vremena za neke drastične promjene, ali Perinčić će naglasiti jedan segment na kojem će morati poraditi. "Njihov pick-and-roll nas je ubijao. Još se uvijek nadam da ćemo proći i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo 11 razlike."

Problem za Hrvoja Perinčića i njegovu momčad jest taj što će do idućeg susreta s Cedevitom morati u goste Roanneu, koji spada u Top 4 francuskog prvenstva, ali barem je jedno od bližih gostovanja jer je udaljen od Toulona otprilike kao Dubrovnik od Zagreba. Hoće li to gostovanje izmoriti Francuze dovoljno da ne dohvate Cedevitinih deset razlike, doznat ćemo idućeg utorka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.