Toni Prostran: "Bili smo dominantniji i bolji od Bosne"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.10.2008 u 23:50.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: H.B.


Nakon visoke pobjede nad Bosnom, košarkaši Zadra bili su vrlo raspoloženi za novinare. Evo što su kazali nakon utakmice:

Toni Prostran:

"Mogu slobodno reći da smo bili dominantniji i dosta bolji od Bosne. Svi smo se iznenadili ovako lakom pobjedom. Očekivali smo ipak veći otpor i mislim da smo sa ove tri utakmice pokazali da smo spremni za velike stvari." O utakmici s Partizanom kaže: "Svi smo svjesni i znamo o kojoj se momčadi radi. Mi nismo bez šansi i dat ćemo sve od sebe kako bi 'skinuli' i Partizana." – kazao je Prostran.

Rok Stipčević:

"Prvo bih se zahvalio ovoj publici koja nas je vodila kroz cijelu utakmicu i napravila odličnu atmosferu, a što se tiče same utakmice želio bih kazati da smo stvarno demonstrirali puno snage i da se dosta toga moglo naučiti iz ove utakmice i svih dvanaest igrača odigralo je utakmicu na vrhunskoj razini. Budemo li ovako nastavili, od ovakvog Zadra možemo očekivati jako visoke rezultate u ovoj sezoni. Mislim da se dugo u Zadru nije igrala ovako lijepa i kvalitetna kolektivna košarka."

O utakmici s Partizanom Rok je kazao:

"Maksimalno ćemo se pripremiti za tu utakmicu. Svi znamo što je Partizan i tko je Partizan. Oni posljednjih godina dominiraju NLB ligom, međutim, mi gore idemo po pobjedu i mislim da se u toj utakmici puno stvari može odlučiti. Sigurno će na njima biti veći imperativ nego na nama jer ipak su oni domaćini. Tom pobjedom bi se odvojili od većine favorita. Bit će to velika pobjeda ukoliko uspijemo." – zaključio je Stipčević.

Marlon Garnett:

"Pobjedili smo 40 razlike, i to je najbitnije danas. Nije bitno kakav je moj učinak dok ekipa pobjeđuje. Juby i Gečevski su večeras odigrali odličnu utakmicu, ali imamo takav mentalitet u ekipi da nije bitno koliko će tko zabiti koševa.

Bosna nije pravi pokazatelj kvalitete naše igre. Kada u sljedećem kolu budemo igrali protiv Partizana nećemo smjeti dopustiti da olako izgubimo prednost sa dvadeset razlike, na deset. Naš cilj je osvajanje NLB Lige i mislim da je Zadar na pravom putu da to i učini" – kazao je Garnett.

Tomislav Ružić:

„Mislim da smo u utakmicu ušli jako ozbiljno, i to nam se na kraju isplatilo i pokazalo kroz ovoliku veliku koš razliku. Ne smijemo nikoga podcijeniti, jer svi znaju igrati košarku.

Moja igra uvijek može biti bolja, ali zadovoljan sam. Minutaža mi nije ekstra velika, ali mi smo momčad i ne razmišljam o tome. Svaku utakmicu može netko drugi iskočiti." – kazao je Ružić.

Todor Gečevski:

"Nismo očekivali da će Bosna igrati ovako loše, mislim da to nije njihova prava slika, otvorili smo odlično i u obrani i u napadu, i to je vrlo brzo rezultiralo sa +17. Zadržali smo razliku do poluvremena, ozbiiljno ušli u treću četvrtinu i kasnije je ostalo vremena da i mlađi igrači nešto više odigraju.

O Partizanu

Partizan je promijenio tri glavna igrača, još se nismo pripremali za njih pa ne znam puno, ali siguran sam da su kvalitetna ekipa. Oni će se sigurno dobro taktički pripremiti za nas, ali i mi ćemo za njih. Nemamo tamo što izgubiti, a pobjeda nam puno donosi."

O publici…?

"Iskreno, očekivao sam više publike, ali razumijem, igra reprezentacija pa su ljudi ostali doma gledati. Nadam se da će kroz sezonu biti puna dvorana."

Možete li usporediti Jazine i Višnjik?

"Ova nova dvorana je puno ljepša (smijeh). Gušt je igrati u njoj, ali moram priznati da mi je atmosfera u Jazinama bila bolja." – kazao Gečevski.

Dejan Ivanov:

"Drago mi je da smo pobijedili s ovolikom razlikom, da se vidi koliko je Zadar kvalitetan ove sezone. Imamo deset igrača od kojih svaki može presuditi pobjednika i to je naša snaga. Zadovoljan sam svojom 'rabotom' u obrani, u napadu se još nisma potpuno pronašao, ali ima vremena. Publika je super, u dvije utakmice igrao sam pred 16 tisuća ljudi, to nikad nisam doživio."

Malik Dixon odigrao je 17 minuta te postigao 5 koševa i 4 asistencije.

"Dovoljno. Mi smo tim i sasvim je nebitno koliko tko provede na parketu. Kada pobjedimo, a posebno kada pobjedimo s ovakvom razlikom totalno je nevažna minutaža. Sezona je duga i biti će prigode za svakog od nas da se dokaže. Drago mi je da su i naši mladići Toni i Šime dobili prigodu i iskoristili je dobro." – zaključio je Dixon

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.