Sjajni Zadar deklasirao Bosnu
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 11.10.2008 u 22:45.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Hrvoje Bajlo


U sjajnom ozračju pred više od šest tisuća gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića Zadar je uvjerljivo porazio Bosnu. Prije utakmice predsjednik KK Zadra Kristijan Magaš predao je cvijeće sutkinji ove utakmice Jasmini Tatić koja je od samog početka pobrala simpatije cjelokupne zadarske publike.

Odmah na startu Zadrani su krenuli furiozno. Juby Johnson pogodio je tri trice i Zadar je vrlo brzo stigao na deset poena prednosti. Zadar igra i čvrsto u obrani, a u tom periodu odigrao je dobro kapetan Todor Gečevski, te Zadar nakon prve četvrtine ima prednost od čak 23:6.
U drugoj četvrtini Bosna ipak smanjuje prednost domaćina..Gosti na krilima raspoloženog Seida Hajrića i Muhameda Pašalića rade seriju od 8:0 i vraćaju se u igru, te do poluvremena smanjuju prednost Zadra na 40:29.

Na odličnu asistenciju Prostrana Olivari
je odgovorio efektnim zakucavanjem!
U drugom poluvremenu Zadar se skroz razigrava i pokazuje Bosni da u ovoj utakmici nema nikakve šanse. Odličnom Todoru Gečevskom pridružuju se i ostali igrači i Zadar potpuno dominira terenom. Odlična igra začinjena je tricom Jubya Johnsona u posljednjoj sekundi četvrtine.

Najnovije pojačanje Zadra Marlon Garnett cijelu utakmicu se je tražio, a posljednju četvrtinu napokon je i proradio. U ovom periodu zabio je 13 poena od čega je tri puta bio uspješan s linije trice. Njemu se priključuje vrijedni Hrvoje Perić i prednost Zadra prešla je 30 koševa razlike. Trener Petrović nakon toga šalje na parket mlade nade zadarske košarke Šimu Olivarija i Tonija Prostrana. Njih dva složili su jako lijepu akciju u kojoj nakon asistencije Prostrana atraktivno zakucava Olivari. To je naravno diglo cijelu dvoranu na noge za novo ovogodišnje zadarsko slavlje.

Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Zadra od 101:57. Zadar je večeras odigrao stvarno sjajnu utakmicu i u obrambenom i u napadačkom segmentu ostavivši momčad Bosne bez ikakve šanse. Momčad Aleksandra Petrovića sjajno je startala na početku ove sezone i odmah potvrdila je visoke ambicije u ovoj ligi.

Najistaknutiji u ovoj sjajnoj zadarskoj predstavi bili su Todor Gečevski sa 23 poena, Juby Johnson sa 22 poena, te Marlon Garnett koji je utakmicu završio sa 18 postignutih koševa. Kod Bosne najbolje su odigrali Seid Hajrić sa 14 poena i 6 skokova i Ivan Ivanović sa 12 poena i 5 skokova.

Slijedeće kolo Zadra dočekuje pravi ispit u derbiju NLB lige kod Partizana u Beogradu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.