Jakov Surać: "Nadam se da stižu vedriji dani za NK Zadar"
Piše: H.B. | Objavljeno 11.10.2008 u 0:32.
ZDNews.hr

Jakov Surać Foto: Arhiva (ZDS)


Novi trener, ista ekipa, red, rad, disciplina... Nakon što je jučer odradio svoj prvi trening u dresu Zadra, Ivica Datković, prema riječima kapetana Jakova Suraća pokazao je da neće biti mjesta neozbiljnosti niti zafrkancije na treninzima. "Datković je trener koji stvari shvaća ozbiljno i tu nema previše neozbiljnosti" – kaže kapetan Surać.

Igrači jednoglasno podržali novog trenera

"Prije svega svi igrači pozdravljaju odluku uprave o imenovanju Ivice Datkovića kao novog trenera NK Zadar. Normalno je da novi trener donosi i neke nove pomake kako u načinu treniranju, odnosu na treninzima, a tako i prema utakmicama. Mi se nadamo da ćemo uspjeti s novim trenerom i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve."

O današnjoj utakmici sa Zemunikom

"Mislim da je dobro da kroz tjedan odigramo jednu, dvije utakmice, pa će nam tako dobro i doći ova današnja u Zemuniku kada će priliku dobiti igrači koji ne igraju često. Pohvalno je da su svi dosta angažirani na treninzima i nadamo se da se više neće dogoditi ono što nam se događalo u zadnjih nekoliko kola kada smo olako prosipali bodove na Stanovima."

'Vraćamo se minimalno s bodom iz Zagreba'

"Što se tiče utakmice sa Zagrebom mislim da sada imamo jednu radnu, dobru atmosferu . Ajmo reći da se s ovom pobjedom nad Varteksom u momčad vratio pobjednički mentalitet i sigurno je da je to dosta pozitivno djelovalo na nas igrače. Iskreno, nadam se da protiv Zagreba u Kranjčevićevoj mi nećemo izgubiti.

Mislim da se to može ostvariti dobrim odnosima kroz ova dva tjedna tako da odigramo u Zagrebu konačno 'mušku' utakmicu i da dođemo u Zadar neporaženi. Na kraju krajeva, kada su nam trebali bodovi za ostanak u ligi, mi smo se iz Zagreba prije nekoliko godina vratili sa zasluženo osvojenim bodom. No to ništa ne mora značiti jer danas igra potpuno drugačija momčad. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se barem jednom bodu, ako ne i više!"

Nakon odlaska jednog trenera te dolaska drugog, u nekim momčadima se znaju dogoditi nesuglasice u ekipi. Kakav je slučaj sa Zadrom?

"Istina je da se to zna često dogoditi, no kako što je i jučer kazano na pressici, u svlačionici nema nesuglasica i sve je u najboljem redu. Hvla Bogu. Mi se nadamo kako će gospodin Datković donijeti jednu posebnu čvrstinu, a to je vidljivo i iz treninga jer je sve bazirano na redu radu i disciplini. Nadamo se da ćemo uspjeti sve ono što nam on prezentira prebaciti na teren i vratiti se neporaženi iz Zagreba."

Iako se nije stjecao takav dojam, dosta teško ste proživljavali rezultatsku krizu?

"I sami znate kako nam je, tu ste s nama uvijek i vidite i sami kako doživljavamo i proživljavamo te sve poraze i normalno je da nikome nije lako. Stvarno se ta pobjeda čekala kao 'ozeblo sunce' i došla je u pravom trenutku da imamo neku dohvatljivu razliku ispred naših konkurenata na tablici. Nadam se da sada dolaze vedriji dani za Zadar." – kazao je za kraj kapetan Surać .

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.