Hrvoje Perić: Ne smijemo dozvoliti opuštanje
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 10.10.2008 u 23:09.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković i Hrvoje Perić Foto: Arhiva (ZDS)


U prva dva kola NLB lige Zadar je zabilježio dvije pobjede protiv Splita i Cibone i tako pokazao da će u ovom natjecanju ići na sam vrh što mu i jedino jamči euroligaški status. Sutra u Zadar stiže Bosna, i naravno da momčad Zadra pred svojim navijačima želi nastaviti ovaj započeti niz pobjeda.

Bosna lani nije sudjelovala u NLB ligi. Ali nakon osvojenog naslova prvenstva Bosne i Hercegovine, ove sezone su se vratili u društvo najboljih klubova na ovim prostorima. Momčad je to bez velikih zvijezda i pojedinaca koja više gaji timsku igru. Pred samu sezonu mjesto trenera napustio je nekad proslavljeni slovenski košarkaš Jure Zdovc zbog neslaganja sa upravom kluba. Zamijenio ga je njegov pomoćnik Alen Abaza.

Zadar će konačno nastupiti u svom kompletnom sastavu, jer će se ovaj put u momčadi naći pridošli Marlon Garnett. No mora se znati da je on tek stigao i da sa Zadrom nema niti odrađenih priprema niti pravog treninga i pitanje je koliko će Amerikanac sutra dobiti prostora u igri i koliko će sam moći pružiti. Njegov pravi doprinos kakav je imao lani u Splitu realno je očekivati kad odradi koju utakmicu i kroz treninge se potpuno uhoda s momčadi.

Ova utakmica nosi još jednu specifičnost. Naime po prvi puta u Zadru će se među tri suca naći i jedna žena. Riječ je o tridesetogodišnjoj Jasmini Tatić iz Novog Sada. Sigurno je da će na to biti zanimljivo ćuti komentare iz gledališta onih kojima je komentiranje suđenja jedna od glavnih preokupacija na utakmici.

Utakmica počinje u 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić sa izravnim televizijskim prijenosom na VOX TV. Pobjede Zadra u prve dvije utakmice najbolja su pozivnica svima da i ovaj put dođu podržati svoj klub u ostvarenju još jedne treće pobjede.

Evo što nam je prije utakmice rekao košarkaš Zadra Hrvoje Perić:

Jeste li očekivali ovako dobro otvaranje na startu NLB lige?

"Priželjkivali smo i sada tako trebamo nastaviti dalje. Ne smijemo dozvoliti da dođe do ikakvog opuštanja nego sutra trebamo pobjedom potvrditi iznimno važne osvojene bodove protiv Cibone"

O samoj sutrašnjoj utakmici Hrvoje je rekao:

"Sigurno je da smo favoriti i ne bježimo od te uloge. Ne smijemo dozvoliti opuštanje koje se zna dogoditi nakon velikih utakmica i pobjeda. Sada samo to sve treba potvrditi. Nadam se da će publika doći u što većem broju kao protiv Splita i da neće izostati naša bolja prezentacija nego što je bila u prvoj utakmici."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.