Borik ponovo visoko cilja
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 10.10.2008 u 17:25.
ZDNews.hr

Kapetan Borik Puntamike - Mate Mrva Foto: Arhiva (ZDS)


NLB liga već je krenula, a od danas kreće i još jedno izdanje prvenstva Hrvatske. U ovom prvom djelu tog natjecanja sudjeluju deset momčadi, od kojih je nama najzanimljivija momčad Borik Puntamike. Već večeras u 20 sati očekuje ih prva utakmica i to u gostima s prvim favoritom prvenstva momčadi Cedevite. Ostale utakmice prvog kola igraju se sutra.

Ekipa Borika ciljat će ove sezone sigurno poziciju među četiri najbolja i plasman u Ligu za prvaka. Iz Zadra na posudbu je stigao Marino Šarlija, a nakon propalog prijelaza u Cedevitu, vratio se je i Ante Đugum. S njima dvojicom Borik će imati dva talentirana visoka igrača što dugo nije imao, jer se je njihova igra tradicionalno bazirala na brzini i agresivnosti s dosta niskih igrača na terenu. Njima dvojici pomagat će iskusniji Ivica Grgurović i kapetan Mate Mrva.

Iz Kvarnera se je vratio Roko Čiklić, a na tim pozicijama su i starosjedioci Marko Žorž, Miro Dundov, Marino Jurjević i Ivo Pavić. Napadima Borika većinom će dirigirati Ante Dević.

Današnji Borikov protivnik ekipa Cedevite nedvojbeno je najkvalitetnija momčad lige. Klub koji puno više od ostalih u ovoj ligi ulaže i kojem je sigurno cilj jednom preći u viši rang natjecanja. Pripremne utakmice odigrali su sjajno, pobijedivši pritom i neke momčadi iz NLB lige. Tu se je pokazalo da su pogodili s američkim pojačanjem Ramelom Bradleyem, a uz njega stigli su Ivan Tomeljak, Ljubo Šamadan, Tomislav Petrović i Hrvoje Kovačević.

Kao ambicioznu ekipu treba istaknuti Zabok koji je također doveo nekoliko kvalitetnih igrača. Tako su iz Borika pristigli bekovi Tomislav Dražović i Antonio Bilić, iz Cibone nekadašnji MVP lige Luka Žorić, te iz Zagreba Nikola Garma.

Ne smije se zaboraviti niti Dubravu Tončija Mašine koja je lani imala odličnu sezonu. Dobar dio momčadi su zadržali na okupu, a sigurno očekuju daljnji napredak svojih najvećih nada Željka Šakića i Karla Vragovića.

Momčad koja je lani držala sam vrh tablice je Šibenik. No ove sezone ostali su bez svojih ključnih igrača Luke Drezge, Zorana Vrkića i Nina Vlaića, te će teško ponoviti lanjski uspjeh.

Riječka momčad "Kvarner NR" prošle sezone je, usprkos solidnoj momčadi, imala jako loše rezultate, te jedva ostala u ligi. Ostaje vidjeti da li će pod novim trenerom Borisom Pilepićem ove sezone biti uspješniji. Najmlađa momčad je Dubrovnik Darka Kuncea kojoj su tek nekoliko igrača starija od 20 godina i ti mladići sigurno će kroz ovo natjecanje skupljati dragocjeno iskustvo.

Sinjski Alkar uvijek je vruć teren svima i svi će se morati dobro oznojiti za uzeti pobjedu na njihovom terenu. Novaci u ligi su Trogirani predvođeni iskusnim trenerom Borisom Kurtovićem i njima sigurno neće nedostajati motiva pokazati se među prvoligašima.

Očekuje nas sigurno zanimljiva sezona, jer kao uvijek vodit će se vatrena borba za prva četiri mjesta koja će u drugom djelu prvenstva u dvorane ovih momčadi dovesti Zadar i Cibonu. Mnoge zanima da li je Cedevita napokon spremna za viši nivo natjecanja. Također je tu mnogo mladih talentiranih igrača, koji bi svojim dobrim igrama mogli plijeniti pozornost hrvatskih najjačih klubova.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.