Marlon Garnett: "Jedva čekam da se priključim momčadi"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.10.2008 u 15:49.
ZDNews.hr

Marlon Garnett Foto: Hrvoje Bajlo


Oko 15 sati i 30 minuta ispred hotela Kolovare pojavilo se službeno vozilo KK Zadar u kojemu je bio novi šuter Zadra Marlon Garnett. Vidno raspoloženi Garnett s nekolicinom novinara popio je piće u predvorju hotela te je između ostaloga kazao kako je zadovoljan i sretan što se Zadar odlučio upravo za njega.

Prokomentirajte svoj dolazak u Zadar

"Prošli tjedan su se pojavile glasine kako Beck više neće igrati za Zadar. Tada se i moje ime počelo spominjati u medijima. Kada sam čuo da postoji mogućnost da zaigram u Zadru postao sam dosta uzbuđen. Stvarno sam sretan što sam došao tu i što se sve brzo riješilo."

Marlon GarnettKada su vas predstavnici Zadra prvi put kontaktirali?

"Nisam razgovarao direktno ni s kime iz KK Zadar, već se sve odvijalo preko mojih američkih i hrvatskih agenata. Moram također reći da me je trener Petrović nazvao nekoliko dana nakon incidenta sa Beckom, kada se već znalo da on neće ostati u Zadru. Razgovarali smo neko vrijeme i rekao mi je da želi da dođem u Zadar te mi je rekao da se strpim nekoliko dana i eto me sad u Zadru."

U kakvoj ste formi s obzirom da niste imali klub neko vrijeme

"U prilično sam dobroj formi, dosta sam trenirao, trčao i dizao utege. Kroz ljeto nisam igrao radi rizika od ozljede jer kada igrate s osobama koji ne igraju profesionalno košarku postoji veća mogućnost da se povrijedite. Sutra imam zakazan liječnički pregled, a nakon toga se priključujem momčadi i treninzima. Nisam neko vrijeme igrao 'pet na pet' pa će mi trebati neko vrijeme da se prilagodim, no što je, tu je. Duga je sezona i nadam se da će sve doći na svoje."

Što znate o novoj momčadi Zadra?

"Znam da su u Zadru Perić i Ivanov s kojima sam lani igralo u Splitu. Protiv nekih igrača sam dosta igrao i prošle godine, protiv Jubya, Gečevskog, Macure i Roka. Po onome što sam čuo u ekipi je od početka dobra kemija. Nisam došao sa stavom da sam ja glavna zvijezda, kao neki Kobe Bryant ili tako nekako. Želim biti dio momčadi i ne remetiti dobru kemiju u ekipi jer smo dobro krenuli, momčad ima već dvije pobjede. No, duga je sezona i to ne mora značiti ništa. Bolje je uvijek krenuti sa 2-0 nego sa 0-2.

Još moram sjesti sa trenerom, porazgovarati i čuti od njega osobno što on očekuje od mene. Trebamo vidjeti što se traži od mene, da budem šuter, da budem jak u skokovima, kažem, trebam porazgovarati sa trenerom pa ću više znati koja je moja uloga u novoj momčadi Zadra. Dobra stvar je također što imamo jaku ekipu, na papiru gledajući sve su to dobra imena. Ukoliko se netko povrijedi ili bude imao osobne pogreške netko drugi uvijek može uskočiti. Imamo dobar potencijal i mislim da možemo biti odlični u NLB ligi, ali i u EuroCupu."

U Splitu ste bili trenerova produžena ruka. Možemo li to očekivati od vas u dresu Zadra?

"Istina je da sam iskusan igrač, ali ne želim se nikome previše miješati u posao. Ako trener od mene želi da budem vođa na terenu, ja ću to biti. Dixon i Rok su playmakeri dok ja igram na poziciji šutera, ali mogu biti koristan i na toj poziciji također. Moja uloga u momčadi će doći s vremenom, sigurno je da nisam tu došao da budem drugi trener. Sagledat ću situaciju i pokušati se uklopiti kao dio 'puzzle' i dati svoj obol.

Napominjem kako ne želim biti superzvijezda kao Kobe Bryant već želim pomoći svojoj momčadi svojim kvalitetama. U ekipi je bitna kemija dok talent nužno ne znači uspjeh, osvajanje prvenstva, a to je ono što navijači očekuju od nas. I kad ne budemo igrali dobro, znam da ćemo imati podršku navijača. Svi znaju za Tornado i njihovu lojalnost svome klubu, jer oni će biti uz ekipu u pobjedama i porazima."

Očekuje se puna dvoran u utakmici protiv Bosne

"U Splitu me često frustriralo to što nismo imali navijače koji bi uvijek bili uz nas, no to se s vremenom mijenjalo pa smo vratili navijače u dvoranu. Znam da zadarski Tornado ima odličnu tradiciju te da su najbolja navijačka skupina u regiji. Iskreno se nadam da će me dobro prihvatiti." – kazao je za kraj Garnett.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.