Aco Petrović: "Drago mi je što sam limitirao Prkačina koji nije postigao niti jedan koš"
Piše: Damir Karinja i Marin Bogojević | Objavljeno 7.10.2008 u 23:38.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: SportNet.hr


Na današnjoj press konferenciji koja se održala nakon joše jedne pobjede Zadrana 'pod Tornjem' pojavili su se treneri Zadra i Cibone, Petrović i Perasović, doduše ovaj potonji s manjim zakašnjenjem jer je očito imao što za kazati svojim igračima koji su katastrofalno otvorili NLB ligu sa dva uzastopna poraza.

Prvi je do riječi došao gostujući trener Aco Petrović koji je kazao kako je zadovoljan viđenim te je naglasio kako će maksimalno rotirati dok ne nađe idealnu petorku. S druge strane trener Cibone, Velimir Perasović nije bio pretjeran za komentiranje utakmice već je sve sažeo u nekoliko kratkih odgovora.

Aco Petrović:

"Od kada sam u Zadru, sedam puta smo igrali protiv Cibone u Zagrebu i 5 puta dobili. Danas je bitna samo pobjeda, jer nismo u sjajnoj formi ali borili smo se i krvarili kao i protiv Splita. Otvaranje nam nije bilo dobro, gubili smo i devet razlike ali nismo se predali. Gurali smo igrače koje je danas išlo. Velika prednost ovogodišnjeg Zadra je i vrlo široka klupa na kojoj svaki igrač može odlučiti utakmicu.

Mislim da smo zasluženo dobili premda smo se malo opustili pri vodstvu od 10 razlike te na kraju ipak nismo bili kažnjeni. Mi smo poznati kao momčad koja se nikad ne predaje, a kada smo detektirali da je Rančić vruć, cijela se momčad podredila njemu. Sve naše akcije bile su bazirane na njega i to nam se na kraju isplatilo.

Kvaliteta ove momčadi, za razliku od Zadra prošlih sezona jest to da ne ovisimo o učinku jednog ili dva igrača. Danas je iskočio Rančić, Juby je također odradio svoje, Gečevski je odigrao kada je najviše trebalo, na početku. Prostran se nije prestrašio kada je ušao na samom kraju - to je snaga ovosezonskog Zadra."

Perasović je sovje izlaganje sveo na samo nekoliko rečenica:

"Čestitam Zadru, bili su bolji i više su htjeli pobjedu, bili su strpljiviji. Mi smo dobro otvorili utakmicu. Mislim da je odlučila treća četvrtina u kojoj smo dopustili da Rančić pogodi nekoliko trica. U zadnjoj četvrtini smo se predali prerano i počeli srljati. Istina je da smo se vratili na dva razlike, ali to nije bila neka igra, više plod želje i htijenja. Zadar je više radio i zaslužio je pobjedu."

Na novinarski komentar o lošim igrama Prkačina i Kusa Perasović je odgovorio:

"Prka je igrao pod blokadom, nisam ga htio forsirati na presing Zadra. Kus je bio nervozan, nisu imali svoj dan."

Na to se dovezao i strateg Zadrana Aco Petrović koji očito ima nerazriješenih sukoba sa Nikšom Prkačinom te je kazao:

"Mi smo možda dali previše prostora Callowayju i Marshallu na uštrb obrane na Kusu i Prkačinu. Prkačina smo gledali ovo ljeto kako rastura na Olimpijadi, a mene je osobno dodatno motivirao izjavom da ne bi više nikad igrao za mene. Želio sam mu pokazati da ga trener za kojeg ne bi igrao može limitirati tako da ostane bez poena na utakmici."

O lošoj igri Dixona Aco kaže:

"Ove sezone gledat ćete sasvim drugačiji Zadar. Dixon nije imao svoj dan i ne bih ga uvodio više u igru da Stipčević nije ispucao pet osobnih. Mi imamo deset ravnopravnih igrača koji u svakom trenutku mogu dati svoj maksimum. Rotirat ću uvijek, stalno, dok ne nađem idealnih pet." – za kraj je zaključio Petrović.

Damir Rančić: Protiv Cibone sam imao dodatni motiv
"Odigrali smo dobro drugo poluvrijeme nakon slabog ulaza. Na početku je bilo nervoze jer je Cibona ušla agresivno, a mi se nismo snašli. Tada smo stisnuli u obrani, sredili redove i došli u egal. Nadam se da se od mene može očekivati još ovakvih dobrih partija. Protiv Cibone sam imao i mali motiv jer je to moj bivši klub."


Rok Stipčević: Forsirali smo Rančića jer ga je krenulo, ne smijemo podcijeniti Bosnu
"Sjajna partija, sa lošim prvim dijelom kada je igra varirala. Imali smo i dobre dijelove ali smo ipak gubili. U drugom smo sredili redove i odigrali dobro i napadu i obrani i na kraju pobijedili. Moramo sa obje noge stajati na podu je su prošla tek dva kola i početak je sezone. Ove dvije pobjede su velike ali imamo još puno posla. Forsirali smo Rančića jer ga je danas išlo. Ne smijemo podcijeniti Bosnu, već se spremiti kao i za Cibonu i pokušati to dobiti."


Calloway: Malo smo zakinuti od strane sudaca
"Imali smo veliku priliku za pobjedu, no nismo je uspjeli iskoristiti. Zadar je igrao dobro, ali mislim da je suđenje bilo na njihovoj strani i išlo im je na ruku. Ostali smo malo zakinuti nekim sudačkim odlukama", rekao je Calloway. O svojoj igri kaže: "Košarka je momčadski sport i nije uopće bitno koliko sam ja zabio koševa, bitno je samo da smo izgubili, a trebali smo dobiti. Imali smo priliku no nismo je iskoristili. Nije to tako strašno što imamo dva poraza na početku sezone, sve se to da ispraviti."


Prkačin: Ovo je moja najlošija utakmica karijere
"Nema se što za reći, zaslužena pobjeda Zadra. Nismo dobro odigrali drugo poluvrijeme i primili smo skoro 60 koševa. Još se tražimo, ima tu puno novih igrača. Forma će doći, a s njom i dobre utakmice. Drago mi je što je dvorana bila puna, nadam se da to znači da nam se publika vratila", kazao je Prkačin te dodao kako je ovo za njega bila najgora utakmica otkako igra košarku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.