Cibona - Zadar 87-94 / Peta pobjeda Zadra u zadnjih sedam utakmica 'pod tornjem'
Piše: Damir Karinja i Marin Bogojević | Objavljeno 7.10.2008 u 22:38.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr



Cibona - Zadar 87-94 (23-20, 23-17, 15-27, 26-30)

Cibona: Kus 3, Krušlin, Longin 3, Prkačin, Troha 4, Vukušić 12, Andrić 11, Calloway 26, Zubčić, Rozić 9, Marshall 17

Zadar: Rančić 20, Gečevski 20, Johnson 18, Ivanov 11, Stipčević 9, Perić 7, Dixon 5, Ružić 2, Macura 1, Prostran 1


Već u drugom kolu NLB lige na red je došao domaći derbi,susret ljutih rivala Cibone i Zadra u dvorani Dražen Petrović u Zagrebu.Pred oko četri tisuće gledatelja Zadar je zasluženo odnio pobjedu, koja će imati veliki značaj u nastavku sezone i borbe za Euroligu. Zadar je pokazao bolju igru sa ukupnom valorizacijom 108,a Cibona samo 78.

Utakmica je riješena, kao i obično kad igraju Cibona i Zadar, u trećoj četvrtini odličnom igrom Zadra u obrani i napadu. Do pobjede Zadrane je vodio Tornado koji je standardno došao u velikom broju i napravio domaću atmosferu u Draženovom domu.

1.ČETVRTINA

Cibona ulazi u utakmicu puno bolje i odlazi na desetak poena prednosti, koristili su Zadrovu uspavanost u obrani i napadu Zadar u igri održava Todor Gečevski sa dvije trice i nekoliko lakih polaganja. Jedini raspoloženi u redovima Zadra osim Gečevskog bio je Bugarin Deyan Ivanov koji hvata nekoliko napadačkih i obrambenih skokova. Unatoč lošijoj igri Zadar ne dopušta Ciboni da se osjetnije odvoji i tada je sve mirisalo na presliku utakmice sa Splitom i samo se čekao Zadrov nalet i seriju lakih koševa koji će ih dovesti do pobjede.

2.ČETVRTINA

Prvi dio druge četvrtine protekao je u izjednačenoj igri. Cibona je održavala 5 - 7 koševa prednosti sve do sredine četvrtine, kada Zadar tricom Stipčevića kreće u seriju kojom se u potpunosti vraća u igru. Bilo je vidljivo da su igrači Zadra tada bili u psihološkoj prednosti jer su domaći igrači izgledali prilično izgubljeno. Značajniji udio u tom dijelu igre dao je i Johnson, a Zadar vraća utakmicu u potpuni egal do 37:37. Tada dolazi do neobjašnjivog pada u igri gostiju što domaći koriste na najbolji mogući način sa serijom 9:0 uz dvije trice Rozića, te polaganjem i dodatnim bacanjem Callowaya. Na odmor se otišlo rezultatom 46:36.

3.ČETVRTINA

I u nastavku se nastavilo igrati na "refule", niti jedna momčad ne može u potpunosti iskontrolirati igru. Cibona jedino uspijeva kontrolirati rezultat ali samo još kratko vrijeme jer se Zadrani ponovno vraćaju. To se događa sredinom treće četvrtine ponajviše zahvaljujući Damiru Rančiću koji ulazi u veliku seriju koja će se nastaviti i u posljednjoj dionici igre. Zadar je prvi put poveo na 59:61, a četvrtina završava njihovim vodstvom od tri razlike 61:64.

4.ČETVRTINA

Zadar i dalje nastavlja sa agresivnom igrom u obrani,a u napadu i dalje Damir Rančić pogađa trice,kao na šuterskom treningu,preko sporog i starog Roberta Trohe. Zadar u jednom ternutku odlazi na jedanaest poena prednosti i tada se činilo da je sve gotovo.

Opuštanjem igrača Zadra Cibona se uspjeva približiti na samo dva poena prednosti,te iz igre moraju oba playmakera Zadra zbog pete osobne pogreške (Stipčević i Dixson),no Aco hrabro uvodi mladog Prostrana koji se ne straši Callowaya te jednim prodorom preko cijelog terena i asistom Jubyu za laka dva poena dovodi Zadar na četiri razlike. Nakon toga Zadrani se opet bude i slijede nekoliko lakih koševa iz kontre koje Zakucavaju prvo Gečevski pa zatim Juby Johnsom te dižu cijelu dvoranu na noge,barem onaj Zadarski dio.

Zadar pod vodstvom Alaksandra Petrovića i u drugoj utakmici sezone pokazuje nadmoć i veliku mentalnu snagu,vraćaju se iako gube ne predaju se.Ove dvije utakmice nagovješćuju dobru sezonu i nastavak prošlo sezonskog niza pobjeda. Iako ova ekipa Zadra ima veliki potencijal i širu klupu nego lani nisu još u pravoj formi i čeka se priključenje novog šutera Marlona Garnetta,koji dolazi na mjesto potjeranog Romela Becka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.