Prva bitka najvećih rivala
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 6.10.2008 u 19:43.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva ZDS)


Prijenos utakmice na televiziji VOX
Utakmica se igra u 20 sati uz prijenos na VOX TV. Na put kao i uvijek kreće Tornado koji će sigurno biti velika podrška košarkašima Zadra u ovoj utakmici.
Ovo je sezona gdje će kao uvijek svakom biti drago osvojiti neki trofej, podignuti pehar u zrak i proslaviti to sa svojim navijačima. To je uvijek krajnji cilj svakog igrača i svake momčadi – biti najbolji i biti proglašen najboljim. No ove sezone postoji nešto iznad toga, a to je borba između Zadra i Cibone za euroligaški status.

Ova sezona odlučujuća je u toj borbi i definitivno će dati odgovor koji će klub nadalje zastupati Hrvatsku i hrvatsku košarku u najelitnijem košarkaškom klupskom natjecanju u Europi. Ciboni Euroliga znači puno i sve, od nužnog zadržavanja u europskoj eliti pa do financijske dobiti.

U Zadru se pak nitko nikad ne zadovoljava prosječnošću i navijači žele u ovoj novoj prelijepoj dvorani gledati najbolje europske klubove. I zato je ova borba za Euroligu za oba kluba važnija od svakog osvojenog kupa ili prvenstva.

Pa tako i na samom papiru učinak klubova u svim natjecanjima samo je dio ove borbe koji se broji bodovima.
Tako već u drugom kolu NLB lige imamo dvoboj dva najveća rivala. Iako je tek drugo kolo, iako se tek ekipe uigravaju, ova utakmica kao i svaka u kojoj igraju ova dva kluba je bitna. Prestiž i bolji plasman u ovoj ligi bit će od iznimne važnosti u sveukupnoj borbi za Euroligu, jer ova liga donosi tu najviše bodova i vrlo lako može biti odlučujuća u svemu tome.

Zadar će i ovu utakmicu igrati bez svog glavnog šutera, jer će se Marlon Garnett priključiti momčadi tek poslije ove utakmice. Cibona je pak na tim pozicijama ovog ljeta dovela četiri nova dobra igrača Davora Kusa, Branimira Longina, Earla Callowaya i Roberta Trohu, pa i Rawlea Marshala koji će više igrati na poziciji krila. I tu će Cibona sigurno tražiti svoju šansu. Pod košem Cibona nema tako širok izbor. Prije početka sezone suspendiran je Damir Markota, a od zvučnijih imena stigao je tek Nikša Prkačin koji je već u veteranskim godinama i ima problema s leđima.

Zadar tu ima širi izbor kvalitetnih igrača i tu bi mogao tražiti svoju šansu. No sigurno je jedno, Cibona u gostima je puno zahtjevniji protivnik nego što je to bio Split u prvoj utakmici i Zadar će morati odigrati puno bolju utakmicu ako želi ovdje doći do trijumfa. Zadru ide u prilog i tradicija, jer Zadrani su čak tri puta od zadnja četiri susreta u NLB ligi slavili u Draženovom domu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.