Sve spremno za spektakularno otvaranje Krešine dvorane
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 3.10.2008 u 15:53.
ZDNews.hr

KK Zadar 07/08 - prvak države Foto: ZadarSport (Arhiva)


Ulaznice u prodaji danas u Jazinama, sutra ispred dvorane Kreše Ćosića
Ulaznice za povijesno otvaranje nove dvorane možete kupiti od devet do 17 sati na blagajni u Jazinama, i u subotu na dan utakmice ispred same dvorane gdje će se odigrati utakmica.
Počinje još jedna košarkaška sezona. No ova sezona za sve ljubitelje košarke u Zadru je ipak posebna. Jedan razlog za to je da se ulazi u posljednju i odlučujuću sezonu kad je riječ o borbi Zadra i Cibone za nastup u Euroligi. Drugi razlog je taj da više navijači neće zauzeti svoja mjesta u legendarnim Jazinama već se sva košarkaška draž u Zadru seli u novu suvremenu dvoranu "KC Krešimir Ćosić".

Sezonu će Zadar otvoriti s baš onim protivnikom s kojim je i završio posljednju. Na otvaranje nove dvorane dolazi momčad Splita. Momčad oslabljena za nekoliko lanjskih glavnih aduta kao što su Damjan Rudež i Tony Akins, dok su Hrvoje Perić, Dejan Ivanov, a vjerojatno i Marlon Garnett iz Splita ove sezone prešli baš u Zadar. Umjesto njih stiglo je njihovo najveće pojačanje Eddie Shannon, još jedan Amerikanac Antonio Grant, francuski reprezentativac Stephen Brun, te Zoran Vrkić, Siniša Štemberger i Joško Poljak. Uz njih tu je i kapetan momčadi Andrija Stipanović, a Marko Batina i Mario Delaš su godinu dana iskusniji i sigurno će koristiti treneru Subotiću.

Igre Splita u pripremnim utakmicama su također naznačile da to nikako nije momčad za podcjenjivanje. Odlaskom nekih igrača su možda izgubili na kvaliteti, ali su to kompenzirali nešto većom širinom koju su dobili. A i trener Subotić sigurno će iz ove momčadi izvući maksimum.

Što se tiče Zadra sve se zna. Problemi s Romelom Beckom odavno su svima poznati. No ostalih problema skoro da i nema. Hrvoje Perić i Juby Johnson su se oporavili od manjih povreda i sigurno će nastupiti u ovoj utakmici.

Evo što je na današnjoj press konferenciji o samoj utakmici rekao i trener Zadra Aleksandar Petrović.

"Početak samog prvenstva nosi određenu nervozu. Logično je da je jedina momčad koja je u toj utakmici psihološki opterećena Zadar. Sasvim sigurno je da će Split u tu utakmicu ući sa rasterećenom. Igrali su sasvim solidno u pripremnom dijelu premda je isto 'za odvagnuti' kolika je trenutna njihova kvaliteta. Sve ove utakmice koje se ubiti igraju za ozbiljno će dati pravu procjenu što i kako su napravili. Promijenili su 'playmakera', mi njega znamo jer smo prošle godine igrali u dva navrata protiv Strasbourga.

Imaju vrlo moćnu četvoricu igrača na pozicijama 2-3 – Štemberger, Batina, Vrkić koji je stigao iz Šibenika te jedan Amerikanac. Na pozicijama centra imaju dvije 'čiste' petice Stipanovića i Poljaka, na poziciji četiri igra francuski reprezentativac Brun te najbolji mladi juniorski igrač Hrvatske Mario Delaš. Radi se o momčadi koja igra izrazito agresivno – tvrdo, međutim, bez apsolutno ikakvog podcjenjivanja, moram reći da izrazito respektiram njihovu pobjedu protiv Scavolinija, ali Zadar je u Zadru favorit broj jedan protiv bilo kojeg protivnika. Međutim, otvaranje prvenstva uvijek nosi svoje zamke."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.