Giergia, Magaš i Petrović: "Nadamo se da ćemo uspjeti u zacrtanim ciljevima", Garnett prva želja Petrovića
Piše: H. B. | Objavljeno 3.10.2008 u 13:09.
ZDNews.hr


U subotu Zadrani opet pišu povijest. S početkom u 15:45 sati košarkaši Zadra odigrat će prvu službenu utakmicu u novoj sezoni u novoj dvorani Krešimira Ćosića. Predsjednik kluba Kristijan Magaš istaknuo je kako se pretplatničke ulaznice prodaju dobro, točnije, prodano ih je više od dvije tisuće. Direktor kluba, Giuseppe Giergia kazao je kako je situacija vrlo teška te je dodao kao se nada da će Zadrani uspjeti u zacrtanim ciljevima. Trener Petrović kazao je kako momčad u novu sezonu ne ulazi sto posto spremna.

Predsjednik, Kristijan Magaš: "Nadam se da će ova sezona biti najuspješnija u povijesti kluba do sada , znači očekujemo taj konačni ulazak u EuroLigu. Na početku smo imali male probleme, kao što znamo sa Beckom, ali bolje da smo ih imali sada, na početku, prije početka sezone nego u sred sezone i ja se nadam da je ta situacija konačno riješena. Nadam se konačnom raspletu do kraja sljedećeg tjedna. Ciljevi kluba su poznati, ne moram ih ponavljati, pretplata se dobro prodaje, preko dvije tisuće ih je prodano, ja se nadam da će se prodavati i dalje, pokrenuli smo nagradnu igru tako da pospješimo tu pretplatu. Općenito smo zadovoljni. Novi sponzorski ugovori idu, sve ide svojim tijekom, još samo da rezultati idu i sve će biti u redu." - kazao je Magaš.

Sportski direktor, Giuseppe Giergia: "Pred nama je nova sezona. Što kazati – zadane ciljeve znamo. Najbitnije je to što ćemo igrati u novoj dvorani i sretan sam radi toga. Čitavo jedno stoljeće smo čekali tu dvoranu i zbog toga što ćemo konačno igrati u njoj sam najzadovoljniji. Imamo dobru, kometitivnu momčad i ja se nadam da ćemo uspjeti učiniti ono što se od nas očekuje. Da li će to biti, kao što je predsjednik rekao najuspješnija sezona u povijesti kluba to je teško kazati jer, ja ću se vratiti u nazad, KK Zadar je igrao odavno u EuroLigi i to je prvi klub u povijesti Hrvatske države, mi smo prvi igrali EuroLigu. Prema tome, nećemo biti ni posljednji. Situacija je vrlo teška, vrlo zahtjevna, ali mi sigurno želimo uspjeti i nadam se da će nam se to ostvariti."

Nadovezao se i predsjednik Kristijan Magaš te je kazao: "Ja sam ispravljao o novijoj povijesti."

Trener, Aleksandar Petrović: "Ne ulazimo sto posto spremni u početak sezone, međutim, to nas ne amnestira od želje da prvi tri, četiri kola dobijemo one utakmice koje moramo dobiti. Tu prije svega mislim na Split i Bosnu s kojima igramo u sedam dana, znači četvrtog i jedanaestog ovdje ovdje na Višnjiku, odnosno u dvorani Krešimira Ćosića i to nam je onaj imperativ, igrali dobro ili loše, u kakvome god raspoloženju bili to su jednostavno utakmice koje Zadar mora dobiti kako bi sebi kupio vrijeme da onoga trenutka kada budemo kompletni.

Apeliram na ljude koji o tome odlučuju da to bude što prije kako bi konačno i ja vidio kompletnu momčad na okupu, jer, do dana današnjega, znači do dan prije početka prvenstva, to nisam bio u stanju što zbog subjektivnih što zbog objektivnih okolnosti. Ove godine, što se tiče priprema, nisam imao nikad teži period, ali ponavljam, iz razloga koji su već svima dobro znani, na koje u krajnjoj liniji nismo mogli utjecati, a to je da sam u pet ili šest navrata počinjao pripreme od 'nulte točke'.

Kada smo igrali prve dvije utakmice protiv Urala i Azovmaša, to je izgledalo sasvim solidno, međutim, ako gdje trebam na sebe prebaciti krivicu, prihvatio sam jedan izuzetno zahtjevan program pripremnih utakmica koje s obzirom na objektivne okolnosti, ova momčad nije u stanju to u ovom trenutku odraditi na kvalitetan način i to je razlog zašto je došlo do serije poraza. Ali s obzirom na situaciju, ja sam i na pressicama prije nagovještavao da će se to događati."

Kapetan, Todor Gečevski: "Došao sam prije desetak dana, bio sam u Francuskoj gdje smo odigrali par utakmica. Vratili smo se u Zadar te smo tu nastavili trenirati i mislim da je ta slika, od prvoga dana kad sam došao pa sve do danas bitno drukčija, ima velikih razlika. Nismo bili kompletni, sada smo se skoro kompletirali, čekamo još jednog igrača. Mislim da smo puno napredovali u uigravanju ekipe. Mislim da je to u Francuskoj bio naš najveći problem. Čekamo utakmicu protiv Splita u kojoj idemo na pobjedu i dobro otvaranje sezone. Trebamo skupljati bodove, trebamo napuniti ovu veliku dvoranu i ja mislim da ćemo dati sve od sebe da to bude tako."

Na novinarski upit kada bi se Zadru mogao priključiti novi šuter, zamjena za Becka, predsjednik Magaš je kazao kako se nada da će se početkom sljedećeg tjedna sve riješiti.

Trener Petrović kazao je kako postoji lista od tri, četiri igrača među kojima je na njegovoj listi Garnett na prvom mjestu. Za Garnetta je kazao on profil igrača koji bi se izuzetno lako i kvalitetno uklopio u momčad Zadra: "Sinoć sam s njim razgovarao i s obzirom da ima ponude iz Španjolske i Italije, tražio sam da stornira te ponude na tri, četiri dana da vidimo da li ćemo mi uspjeti razriješiti ovdje ono što se treba razriješiti, a ukoliko prođe taj limit od tih nekoliko dana, on će sigurno potpisati negdje drugdje." -kazao je Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.