Milin i Parmaković: "Sami smo krivi za sve", Subašić: "Vuković je trebao braniti od početka"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.10.2008 u 23:52.
ZDNews.hr

Ferdo Milin - klupski 'ratnik' od osme godine. Foto: ZadarSport (Arhiva)


Župan upitan u utakmici protiv Varteksa, Milin ne igra radi tri žuta kartona
Na današnjem treningu pojavio se Dragan Župan, no nije trenirao s ostatkom momčadi te je njego nastup za utakmicu protiv Varteksa pod velikim upitnikom. "Uganuo sam nogu i stvarno užasno boli. Pokušat ću sve da budem spreman za utakmicu protiv Varteksa, no ako ne budem spreman… ne znam, morat će netko drugi igrati jer ovo je stvarno užasno natečeno i dosta boli" – kazao je Župan. U utakmici protiv Varteksa neće nastupiti ni Ferdo Milin koji ima tri žuta kartona.
U današnjem razgovoru za ZadarSport Ferdo Milin kazao je kako smatra da je stanje u momčadi loše, no misli kako se iz ove situacije da izvući. Zadovoljan je minutažom u momčadi te naglašava kako je poraz od Rijeke (0-3) za njega najveći poraz otkako je u klubu.

Stanje u momčadi je jako loše, vaš komentar cijele situacije?

"Da, trenutačno stanje u momčadi je loše. To je normalno s obzirom na rezultate. Sada više Zebić nije s nama jer smo ga na žalost promijenili mi – igrači, s lošim igrama. Mi smo se nadali da će Zebić opet doći, da će se vratiti. Misli smo u stilu 'sve ćemo to prespavati i on će opet biti s nama' međutim, to se nije dogodilo i što je tu je, mi moramo nastaviti dalje.

Mislim da je igra protiv Rijeke do prvog primljenog gola bila solidna, ali nakon tog primljenog gola sva su kola opet krenula nizbrdo. Kada se sve u konačnici zbroji – jako loše smo odigrali protiv Rijeke. Mogu slobodno reći da je to bila najveća katastrofa od igre i rezultata otkako sam ja u Zadru. Moramo samo pokazati karakter, moramo pokazati da možemo. Jedino mi igrači možemo izvući klub iz krize i nitko drugi."

Parmaković: "Sve se srušilo"
"Pa naravno da stanje u momčadi nije dobro, pogotovo radi svih nesretnih okolnosti koje su nam se izdogađale u zadnjih nekoliko tjedana. Sve se srušilo na nas – kako se kaže. Izlaz iz ove situacije je da se pokušamo 'skupiti' kao prava momčad te da pokušamo pobijediti tu prvu utakmicu. Vjerujem da bi tom prvom pobjedom otvorili vrata pobjedničke serije i samim time, s tom prvom pobjedom u ovoj sezoni svima nama bilo bi lakše igrati. Kada bi spojili tri utakmice pozitivnih rezultata, sigurno je da bi smo izašli iz ove krize" – smatra Parmaković.
'Uvijek sam bio vojnik kluba'

"Osobno sam zadovoljan minutažom. Igrao sam u Vinkvcima, sada protiv Rijeke, igrao sam i protiv Sesveta, ne mogu reći da nisam zadovoljan. Uvijek sam bio 'vojnik' kluba, od svoje osme godine, tako da tko dođe u momčad je dobro došao. Ja se maksimalno trudim i dajem sve od sebe."

'Ježina krivac za nekoliko poraza'

"To su činjenice da je Ježina kriv za nekoliko poraza naše momčadi, ali opet, upirati prstom samo u njega ne bi bilo pošteno. Mi smo svi jedna velika obitelj, tako reći smo svi kao braća. Netko je bolji s nekim više, netko manje, a kada ti je najteže najpotrebniji ti je prijatelj."

'Tomasov se uklopio u bljedilo momčadi, Mitroviću fali gol da ga digne'

"Tomasov je dobro otvorio sezonu no u ovih nekoliko zadnjih kola i on se stopio u bljedilo momčadi pa niti on više ne iskače i ne spašava kako je nekada činio. S druge strane u napadu imamo Mitrovića koji nikako da postigne gol, i on je u jednoj velikoj krizi. Bilo bi dobro kada bi on zabio taj gol pa bi ga to napokon diglo, to bi mu sigurno pomoglo i dalo bi mu više samopouzdanja. To je tako kod mladih igrača. Zvone Deranja je prvu sezonu u Hajduku dao 14 golova, dok je u sljedećoj sezoni kada je to trebao potvrditi dao samo dva gola pa su mu zviždali na Poljudu."

'Fali Terkeš, puno'

"Dosta nam fali Terkeš, taj njegov stil igre da zadrži loptu, da odigra, da ga čuvaju dva-tri igrača pa da ostane više prostora za druge igrače. On se lagano vraća i šteta je što će on moći biti spreman tek za tri-četiri kola. Dobro će nam svima doći ova stanka." – za kraj će Ferdo.

Subašić: Vuković je trebao braniti od početka, ne Ježina

Danijel SubašićO pozivu u reprezentaciju:

"Sretan sam i zadovoljan. Mogu se zahvaliti izborniku što me je pratio i pozvao. Sigurno je da je velika čast biti pozvan u reprezentaciju, pa makar i kao treći golman. Trenutno sam zadovoljan sa svojim statusom u Hajduku. Tamo sam otišao prvenstveno da branim i da budem prvi golman. Sada smo odmah iza Dinama."

'Problem je u igračima, ne u treneru'

Mislim da je u Zadru problem isključivo u igračima, a ne u treneru. Ja sam uvjeren da će oni kroz jedan kolektiv svi ponovno 'isplivati' iz ove situacije i vratiti se na stare staze na kojima su bili lani. Nije problem u igri nego je problem u glavama igrača. Kada to shvate moči će se izvući iz ovih problema i sve će krenuti na bolje.

'Vuković je trebao dobiti priliku. Nadam se da će već protiv Varteksa on braniti'

"Po meni, moje osobno mišljenje je da bi Vuković trebao biti na golu Zadra, to sam rekao i kada sam odlazio. On je bio godinu dana meni na klupi i smatram kako se njemu trebala dati šansa da stane među vratnice. Trebalo mu se ispočetka dati da brani, pa da se vidi može li, ali ja se nadam da će već u utakmici protiv Varteksa on stati među vratnice i da će sve krenuti bolje. – kazao Subašić za ZadarSport."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.