Todor Gečevski: "Smatram da imamo bolju momčad nego lani. Dobro bi nam došao Garnett"
Piše: H. B. | Objavljeno 1.10.2008 u 23:51.
ZDNews.hr

Petu godinu za redom kapetan Zadra - Todor Gečevski Foto: ZadarSport (Arhiva)


Damir RančićRančić: Spreman sam preuzeti ulogu prvog šutera u momčadi
"Ja sam spreman, moram biti spreman. Mislim da smo vrlo dobro odradili dosadašnje pripreme što u Zadru što u Italiji i Francuskoj tako da sam spreman za tu ulogu. Normalno da porazi ne djeluju dobro, ali kada se sve stvari sagledaju, mislim da tih sedam poraza u nizu nisu realni prikaz Zadra. Nismo imali baš niti sreće sa tim svim pripremama pošto su nam igrači stalno dolazili.

Nismo bili kompletni, svaki djedan-dva bi se pojavio netko novi pa smo se morali vračati na nekakve početke bazičnih stvari i mislim da smo tu izgubili malo vremena da tu dobijemo na timskom 'duhu' i timskoj igri. Sigurno je da kada se u momčadi odjednom pojavi veliki broj igrača, da se ne može odmah osjetiti ta 'kemija' među svima nama. Mislim da će trebati još neko određeno vrijeme, ali bitno je da sada imamo dosta vremena za treninge, više nismo non-stop na putovanjima i time smo manje umorniji. Na tim treninzima svaki igrač se treba pronaći i mislim da ova ekipa može puno pokazati." - kazao je Rančić
Kapetan Zadra Todor Gečevski zadnji se priključio košarkašima Zadra na pripremnom turniru u Francuskoj dok Dejan Ivanov uopće nije sudjelovao na turniru. U razgovoru za ZadarSport kazao je da smatra kako je sastavljena vrlo dobra momčad, bolja nego lani, ali također naglašava kako će trebati jedan određeni period da se poslože 'kockice'.

Smatra također kako se situacija s Beckom što prije treba riješiti kako bi momčad znala na čemu je konačno. O eventualnom dolasku novog šutera – Garnetta, Gečevski smatra kako bi on dosta pomogao Zadru u situaciji kada samo nekoliko dana prije početka sezone Zadrani nemaju prvog šutera, uzmemo li u obzir kako je Rančić doveden kao 'backup' šuter.

Todor Gečevski nije sudjelovao u većem dijelu priprema sa klubom radi obveza u reprezentaciji. Smatra kako je za loš rezultat u Francuskoj ključan umor.

"U Zadar sam došao prije nekoliko dana, pred putovanje u Francusku. Pokušavam se 'ubaciti' u momčad, pojavio se konačno i Ivanov, sada smo skoro kompletni, uskoro je ta prva prvenstvena utakmica protiv Splita , veoma bitna za nas. Imamo još par dana da ih dobro iskoristimo da se uigramo te da sve što je sada dobro bude još bolje.

U Italiji nisam bio prisutan tako da ne mogu o tome govoriti. Što se tiče Francuske većina ekipa je bila dosta umorna, jer su igrali previše utakmica, previše se putovalo za premalo vremena i igrači su bili dosta iscrpljeni. Imali smo i mi svojih prilika, no nismo iskoristili šanse koje su nam se stvarale, imali smo nekoliko prilika da preokrenemo utakmicu iz poraza u pobjedu, no na žalost nismo u tome uspijevali na turneji u Francuskoj.

Međutim, kada se sve zbroji i oduzme, ipak sam zadovoljan sa svime što sam vidio. Nisam jedino zadovoljan sa ovom situacijom koja se dogodila s Beckom. Ne znam kako će se to riješiti, ali se nadam da će se riješiti što je brže moguće."

Struktura momčadi lani i sada

"Premalo smo zajedno i premalo vremena sam proveo s ostalim suigračima. Premalo smo također imali vremena da se uklopimo igrački na terenu da znamo tko je gdje i tko se kako kreće. Nismo se još niti dobro upoznali da bi napravili neku atmosferu. Prema onome što znam, mislim da je ovo ekipa koja je jača i bolja od ekipe od lani.

Mislim da će za klub i nas igrače biti puno bolje ako se situacija s Beckom riješi što prije a ne da ne znamo tko će novi doći, kada će doći i hoće li uopće doći. Situacija je takva kakva je, u prvom kolu igramo protiv Splita koji se dosta pojačao, oni su dobra ekipa.

Mi smo u lošoj seriji što se tiče poraza, no mislim da se oporavljamo, sada smo se kompletirali, skoro, i mislim da ćemo u subotu dati sve od sebe da u novoj dvorani ostanu ta prva dva boda."

Ove godine svaki igrač ima svog 'backup' igrača, točnije, više igrača može igrati na više pozicija, a svaki igrač minimalno ima po jednu dobru zamjenu za svoju poziciju. Gečevski smatra kako bi Garnett dobro došao Zadru u zamjenu za otpisanog Romela Becka.

"Imamo više igrača nego lani, vidjet ćemo kako će se to sve uklopiti. Ja sam vidio samo tri utakmice i ne mogu prema tome suditi. Međutim, po kvaliteti igrača mislim da imamo mogućnost napretka i dobrog, kvalitetnog igranja. Moram također priznati da smo protekle sezone ostvarili veliki uspjeh, a bio bih sasvim zadovoljan da ga ponovimo i u ovoj sezoni.

Mislim da imamo dosta igrača na toj šuterskoj poziciji. Imamo odličnih napadača, imamo dva 'playa', imamo Rančića kao šutera, imamo Juby-a koji također ima odličan šut, Perića koji također može pogoditi tako da mislim da neće manjkati šutera. Svaki kvalitetan igrač koji može pridonijeti boljitku rezultata dobro je došao u Zadar. Garnetta ne poznajem, a prema onome što ga igrački znam iz Splita mislim da bi on mogao pomoći ovoj momčadi."

Gečevski smatra kako je kostur momčadi promijenjen, a da sve krene svojim pravilnim tokom trebati će određeno vrijeme prilagodbe.

"Kasnije smo se skupili i nismo imali dovoljno vremena da se uigramo. To je bilo i prošle sezone, to se dogodilo i ove sezone. Prošle i pretprošle godine smo imali 'kostur' ekipe koji je bio nekoliko godina zajedno, no u ovoj sezoni imamo podosta novih igrača pa će nam trebati malo više vremena dok se sve ne posloži. Biti će teško protiv Splita i Bosne, no sigurno je da su te dvije utakmice lakše s obzirom da igramo na domaćem parketu u novoj dvorani. Mi te utakmice moramo dobiti i ja se nadam da ćemo uspjeti." – kazao je za kraj Gečevski

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.