Aco Petrović: "Dok sam ja trener, Beck neće igrati u prvoj momčadi"
Piše: Sportske novosti | Objavljeno 29.9.2008 u 19:32.
ZDNews.hr

foto: Zadarsport (arhiva)


Zadrani su jučer bili u Parizu, ali nisu išli vidjeti Mona Lisu. “Dreždali” su na aerodromu pet sati, čekali let prema Zagrebu, odakle su se još trebali dokotrljati do Zadra. Negdje oko ponoći.

"- Dojmovi? Ovako bih rekao, da previše ne petljam. U tim trima utakmicama u Angersu imali smo niz teškoća objektivne naravi, a igre i rezultati nisu bolji zato što je trebalo svaki dan igrati, bez treninga. U skupinu objektivnih teškoća spada i što je Gečevski tek došao te što još nije završilo inkorporiranje Johnsona i Dixona. K tomu, bilo je i drugih okolnosti koje su dijelom utjecale na igre." - kazivao je jučer Aco Petrović.

Kojih?

"- Od tri, imali smo dvije utakmice protiv francuskoga prvaka i doprvaka na njihovu terenu uz katastrofalno suđenje. Mi se doduše nismo mnogo tim suđenjem bavili, niti previše o njemu govorili kao alibiju, ali bilo je doista loše. Sve to ne može proći bez posljedica, odnosno da ne trpe više ili manje mehanizmi igre. Sad smo u stanovitoj utrci s vremenom jer u kratkom intervalu trebamo doći do razine igre koja bi nam trebala jamčiti da ćemo kod kuće pobijediti Split i Bosnu te eventualno od dviju utakmica u gostima ugrabiti još jednu pobjedu. Vrijeme intenzivna lova na optimalnu sportsku formu bit će poslije utakmice protiv Partizana do prve utakmice Eurokupa, nekih šest tjedana, kad imamo samo jednu utakmicu tjedno."

Sve to izgleda kao previše zahtjevnog posla u premalo vremena?


"- Ni danas nećemo biti kompletni u smislu potpunog broja igrača. Tek će nam se priključiti Dejan Ivanov, kojeg sam bio pustio, oslobodio turnira u Francuskoj."

Spomenuli ste Dixona i Johnsona kao dvojac koji se još inkorporira u momčad. Ima li tu teškoća?

"- Johnson je prvi dio tih osam utakmica odigrao veoma dobro, što je bilo na svježinu, a Dixon nešto lošije. Onda je u drugom dijelu Johnson malo pao, a Dixon se poboljšao. Čak je Dixon bio najbolji strijelac na turniru u Angersu, što je izvrstan znak. No nama će primarno biti da svaki sljedeći trening maksimalno iskoristimo."

Što danas možete reći o sukobu s Romelom Beckom? Možete li usput reći i što mislite o raspletu?

"- Podnio sam prijavu Upravnom odboru. Ono što je bilo na verbalnoj razini između njega i mene još bi se dalo progutati, nekako prijeći preko toga. Ali preko nečeg drugog ne može se nikako prijeći."

Preko čega?

"- Preko neposluha. Nikad, baš nikad u 19 trenerskih godina, nijedan igrač inozemac, ako hoćemo Amerikanac, nije mi napravio ono što je napravio Beck. Nikad nisam imao problema s Amerikancima, a on je na prvim, uvjetno rečeno, teškoćama odbio ući u igru. To je nedopustivo."

Pretpostavimo da UO kazni Becka novčano...

"- On u prvoj momčadi neće biti dok sam ja trener! Može kruh zarađivati i tako što će vježbati s kadetima, juniorima ili ne znam kako, ali u prvoj momčadi neće dok sam ja na klupi. Moj prijedlog UO-u jest da se ugovor razvrgne na njegovu štetu jer je počinio prekršaj koji to omogućuje. Ako ga klub želi ostaviti, neka ga ostavi, ali u prvoj momčadi neće biti. I još nešto, pouzdano znam da Beck želi otići iz Zadra, pri čemu želi izvući što više novca."

Navodno se ispričao...

"- Ma komu?! On nije bio poslije tog prekršaja ni na jednoj utakmici, ni na druženjima, pa i to govori da želi otići.
Ako bi tko želio špekulirati o inačicama raspleta, može. Petrović nije. A u razgovoru je odavao dojam čovjeka vraški sigurnog u sebe i u ispravnost onoga što radi."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.