Tornado poručio: "Niti jedan trener niti igrač ne smije se uzdizati iznad KK Zadar"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.9.2008 u 19:18.
ZDNews.hr


Tornado se još jednom ogradio od grafita
"Udruga navijača Tornado Zadar ne podržava ovakav cilj oglašavanja u medijima te se ograđuje od jučer napisanih grafita. Ovo je napravio netko željan medijske pažnje." - kazao je Milan Bačić. Nešto kasnije, nakon press konferencije Mario Gavran kazao je kako Tornado ima drugačije i kvalitetnije metode od običnih pisanja grafita po zidovima: "To nije Tornado, svatko se može pod bilo koji tekst potpisati kao 'Tornado Zadar', ali to ni u kojem slučaju ne znači da smo mi autori tog grafita ili bilo kakvog drugog natpisa."
Potaknuti zadnjim događanjima unutar KK Zadar, sazvali smo ovu konferenciju da bi upoznali zadarsku javnost sa svojim stavom. Od završetka prošle sezone u kojoj je osvojen naslov prvaka, nismo se oglašavali na nikakva vezano uz klub, nismo komentirali produljenje vjernosti aktualnom treneru, nismo se miješali u dovođenje i odabir igrača, nismo reagirali kada su zadarskim navijačima zatvorena vrata dvorane, što na treninzima, što na treninzima što na prijateljskim susretima.

Nismo reagirali na raznorazne trakavice oko dolaska ili nedolaska pojedinih igrača, ali završno s ovim zadnjim događajem odlučili smo svemu stati na kraj i javno progovoriti.

Slučaj koji je zadnja dva dana okupira zadarsku sportsku javnost jest onaj o sukobu igrača KK Zadar Romela Becka i trenera KK Zadar g. Aleksandra Petrovića. Pošto nismo bili sami sudionici spomenutog sukoba, do nas su dopirale kontradiktorne priče vezano uz ovo, međutim kroz priču sa svim akterima i svjedocima donijeli smo sljedeći zaključak:

Niti jedan igrač, ma kako s on zvao ne smije zaboraviti daje on plaćen da bude na terenu, da bez pogovorno sluša trenera ma što mu ovaj kaže i da na terenu opravda sredstva koja su uložena u njega. Svaki neposluh od strane igrača smatramo uvredom za navijače i uvredom za klub te za taj i takav postupak očekujemo javnu ispriku te kaznu koju određuje Upravni odbor KK Zadar, a nikako trener.

Niti jedan trener, ma kako se on zvao ne smije sebe uzdići iznad KK Zadar, te izbacivati iz kluba igrače na svoju ruku, bez da se obrati upravi kluba, te ne smije toj istoj upravi mahati ispred nosa svojom ostavkom u slučaju da se ne udovolji njegovom zahtjevu.

Izvodili bi smo i slučajeve iz proteklih sezona kada su istu stvar odbili napraviti Vladimir Anzulović i Pankracije Barać, međutim nitko od njih nije bio kažnjen ovako drastičnim metodama. Isto tako svjedoci smo da su hrvatski reprezentativci Srna, Olić i Balaban za ''slučaj Fontana'' dobili kaznu i nakon isprike su pomilovani od strane izbornika Bilića i HNS-a .

Obojica sudionika snose krivicu za ovaj događaj i u najboljem interesu kluba je da se spomenuti događaj razriješi novčanim kaznama i ostankom u klubu svih aktera, jer samo zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve u ovoj sezoni. Kao takav kolektiv kojemu je cilj ulazak u EuroLigu, imat će našu punu podršku.

Svako daljnje rastezanje, neposluh od strane igrača ili uzdizanje od strane trenera nećemo tolerirati i pozorno ćemo pratiti daljnja događanja i na vrijeme reagirati da se isti ili slični postupci ne ponove.
- UDRUGA NAVIJAČA TORNADO ZADAR

Uskoro detaljnije i opširnije

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.