Čiklić i Šarlija odigrali odlično u pobjedi Borika nad Xion Dukes Klosterneuburgom
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 28.9.2008 u 2:51.
ZDNews.hr

Roko Čiklić Foto: Arhiva (ZDS)


Nakon Cedevitinog kupa, Zagreb je ovog tjedna, točnije vikenda, domaćin još jednom pripremnom turniru na kojem se uigravaju hrvatski prvoligaši. Prvi dan Kupa Dubrave (Dubrava Cup) donio je polufinala između Borik-Puntamike i austrijskog Klosterneuburga te domaćina i hercegovačkog prvoligaša Posušja. U nedjeljnom finalu igrat će Zadrani i Dubravaši.

Borik je to zaslužio lako nadvladavši goste iz Austrije za koje igra Osječanin Zoran Helbich. Pokazalo se da će najnovija pojačanja zadarske momčadi - Roko Čiklić i Marino Šarlija - biti njihova velika snaga u idućoj sezoni, u kojoj opstanak s ovakvim sastavom ne bi trebao biti problem. Večeras najbolji bio je Marino Jurjević sa 16 koševa.

Borik-Puntamika - Xion Dukes Klosterneuburg 85:65 (25:17, 17:11, 21:21, 22:16)


Borik-Puntamika: Čiklić 9, Dundov 13, Bulić 2, Pavić 3, Baričević, Dević 11, Mrva 10, Šarlija 11, Jurjević 16, Žorž 7, Gospić 1, Đugum 2.

Klosterneuburg: Sallomon 7, Wagenlechner, Hamidović 2, Rajković 6, Nagler 10, Hetzmannseder 2, Z. Helbich 19, Howell 15, Diwald 2, Stuppacher 2.

Marino Šarlija22-godišnji Danijel Krajačić imao je čast preuzeti kapetansku vrpcu u odsutnosti ozlijeđenog Tomislava Čuljka, a i njegova predstava bila je kapetanska. Zabio je 22 koša, od toga čak šest trica, više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu Dubrave nad gostima iz Posušja.

Uvjerljivost ne sugerira razlika od devet koševa, ali to su gosti spustili u zadnjih tri minute, kada je trener Mašina po prvi put uveo igrače koji su cijelu utakmicu prosjedili na klupi. Dojam je čak taj da Posušje nije bilo ravnopravan suparnik Dubravi u ovoj utakmici. Domaćin je ustvari igrao jako promjenjivo, najbolje u otvaranju susreta i kroz čitav tijek treće četvrtine, kada je u potpunosti koristio svoju dominaciju u reketu i dobru šutersku večer.

Krajačić najbolji, Kroli na suprotnoj strani nije bilo konkurencije u reketu, a vrijedi izdvojiti dobre partije Šakića i povratnika u momčad Igora Marića. Na hercegovačkoj strani istakli su se Krešo i Tihomir Mustapić, ali i mladići Ivan Ramljak te Mario Planinić.

Dubrava - Posušje 87:78 (24:13, 18:27, 30:12, 15:26)
Dubrava: Krolo 16, Koran, Marić 10, Krajačić 22, Perković 6, Skelić 2, Barać 9, Ćosić 7, Jurjević, Smiljanić 3, Šakić 12.
Posušje: D. Rezo 8, Planinić 11, Žaper 4, M. Ramljak, Đerek, S. Rezo 6, I. Ramljak 13, K. Mustapić 16, Čutura, T. Mustapić 13, Leko, Šušnjar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.