Bartomeu: "Dvorana na višnjiku je idealna za košarku"
Piše: Sportal.hr | Objavljeno 26.9.2008 u 21:13.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo


Prvi čovjek košarkaške organizacije - Eurolige Jordi Bertomeu posjetio je Zadar i novu dvoranu Višnjik za koju je imao samo riječi hvale.

- Dvorana na Višnjiku je bez sumnje idealna za košarku, a Euroliga od 2000. godine inzistira da se izgrade ovakve dvorane koje bi zadovoljile sve potrebe za košarku - kazao je u petak poslijepodne u Zadru glavni menadžer Eurolige Jordi Bertemou.

Nova pravila Eurolige uvode se od sezone 2009/10., ali zemlje poput Hrvatske, Srbije i Slovenije i dalje će imati samo jednog predstavnika u najjačem europskom košarkaškom klupskom natjecanju.

- Već dugo godina očekujemo da Zadar izgradi tu dvoranu, tijekom kojih je dva puta nastupao u Euroligi i četiri puta u Eurokupu. Od sezone 2009/10., mijenjati ćemo pravila Eurolige no ona će i dalje imati 24 momčadi, od čega po jednog predstavnika iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Zajedno s vodstvom Regionalne lige (NLB) razmatramo rezultate klubova u toj ligi kako bi odlučili koja će momčad, sudionik te lige, nastupati u Euroligi. Želio bih da tu odluku donesemo do Božića ove godine - kazao je Bertomeu.

Inače. Bertomeu je posjet Zadru iskoristio i za polaganje vijenca na spomenik Kreši Ćosiću nasuprot dvorane na Jazinama.

Glavni menadžer Eurolige posjetio je i Zagreb gdje je otkrio kako pobjednik NLB lige još dugo vremena neće moći izravno ući u Euroligu.

- Netko bi mu onda morao ustupiti svoje mjesto, a to se neće dogoditi.

No, Bertomeu je najavio da će za koju sezonu najslabiji klub od 16 licenciranih izgubiti mjesto među najboljima. U tu skupinu ne spadaju Cibona ili Zadar jer će oni potpisivati jednogodišnje ugovore. Unatoč tome što vlebna dvorana Višnjik prima 9000 gledatelja, 1000 manje od kriterija Eurolige, Jordi Bertomeu je rekao da Zadar može igrati u elitnom europskom klupskom natjecanju.

- Ta je brojka uvjet za one koji žele dugogodišnje partnerstvo s Euroligom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.