Gradonačelnik: "NK Zadar je udruga građana bez predstavnika Grada u upravi"
Piše: 057info.hr, Foto: 057 | Objavljeno 25.9.2008 u 17:08.
ZDNews.hr


Na obećani odgovor gradonačelnika Živka Kolege vezano uz Otvoreno pismo Tornada u kojem navijači postavljaju pitanje čiji je NK Zadar nismo dugo čekali. Gradonačelnik je s cijelom situacijom upoznat tek nakon našeg upita, a s prestvanicima navijačke udruge do ovog trenutka nije kontaktirao. Odgovro prenosimo u cjelosti:

- Igralište i dio tribina stadiona na Stanovima u vlasništvu je Grada Zadra. Konkretno, garaže pod južnom tribinom, poslovni prostori pod istočnom kao i prostori kluba NK Zadar, nisu u gradskom vlasništvu. Kao što je poznato, ove je godine Grad investirao na svom vlasništvu (kupnja garaža za postavljanje rasvjete i rasvjeta), ali i pomogao u opremanju svlačionica što su bili uvjeti za dobivanje licence HNS-a. Podsjećam, zadarski stadion do tih zahvata nije mogao dobiti dozvolu za odigravanje prvoligaških utakmica.

Što se tiče vlasništva NK Zadar, taj je klub udruga građana koja funkcionira sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o športu. Klub ima svoju upravu u kojoj Grad Zadar nema svog predstavnika.

Kao i ostale sportske klubove na svom području, Grad Zadar financijskim sredstvima pomaže i nogometni klub - ovisno o rangu natjecanja, ali i vodeći računa o broju polaznika športske škole, predkadeta, kadeta i juniora. Ta financijska potpora uključuje i održavanje igrališta koje je vlasništvu Grada Zadra.

Cjelovit ustroj kluba u isključivoj je nadležnosti Uprave kluba koja odlučuje i o tome tko će i koju funkciju obnašati u klubu. Ne postoji poželjan, odnosno nepoželjan posjetitelj na stadion u Stanovima. Na zadarski stadion dobrodošao je baš svaki posjetitelj koji kupi ulaznicu i, naravno, svojim ponašanjem ne krši zakone."
- stoji u odgovoru gradonačelnika.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.