Zadar – HAŠK 3 : 0; hat – trick Ljubičića
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 24.9.2008 u 18:58.
ZDNews.hr

Marin Ljubičić Foto: Zadarsport (arhiva)


Pred 400 – tinjak gledatelja na Stanovima, nogometaši Zadra odigrali su utakmicu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv momčadi HAŠK – a. Unatoč problemima i jalovoj inicijativi u prvih 45 minuta, Zebićevi su momci došli do prve pobjede na službenim utakmicama još od nesretnog 29. ožujka.

Iako smo očekivali furiozni ulazak u susret u kojemu su trebali barem donekle isprati gorak okus u ustima nakon prvih prvenstvenih kola i steći prijeko potrebno samopouzdanje pred bitnu utakmicu sa Rijekom, nogometaši Zadra su prilično rezervirano ušli u utakmicu i nisu uspijeli nametnuti svoju igru u početnim minutama susreta. Unatoč tome prvu veliku šansu imali su već u šestoj minuti kada je Tomasov promašio loptu na ubačaj Raše. Nakon te šanse gosti su se konsolidirali i čak preuzeli inicijativu te su par puta pokušali ugroziti vrata zadarskog vratara Ježine.

No, sredinom poluvremena vezni red Zadrana uspijeva povezati igru i preuzeti terensku inicijativu. Plod toga je nekoliko opasnih akcija koje su završile udarcima pokraj vrata. U 26. minuti mladi Rašo lijepo prolazi kroz sredinu zbunjene gostujuće obrane i upošljava kapetana Suraća koji sa desetak metara puca ravno u golmana. Do kraja poluvremena domaća je momčad imala inicijativu i pokušavala ugroziti vrata Stanekovića koji je sa lakoćom hvatao većinom mlitave pokušaje zadarskih napadača, te se na odmor odlazi sa ne rješenim rezultatom.

Nakon odmora Zadar kreće odlučnije u nakani da konačno pobjedi na Stanovima i stekne samopouzdanje pred susret sa Rijekom. Nakon tri opasna udarca Tomasova u prvim minutama drugog poluvremena, Zadar je konačno poveo u 52. minuti preko novopridošlog Marina Ljubičića. Nakon kratko izvedenog kornera, lopta je ubačena u peterac gdje je protivnička momčad samog ostavila Ljubičića koji nije imao težak zadatak zatresti mrežu nepomoćnog Stanekovića. Zadar je nastavio pritiskati želeći što prije zabiti i drugi gol, te konačno riješiti pitanje pobjednika. Tako je u 58. minuti Tomasov lucidno proigrao Mitrovića koji vraća na sedam metara gdje na loptu natrčava Ljubičić i to je 2 – 0 za Zadrane.

Nakon drugog primljenog pogotka, gostujuća se momčad otvorila pokušavši smanjiti zaostatak, te je ostavljala mnogo prostora iza svojih leđa. Jednu takvu rupu u obrani domaćini su iskoristili u 84. minuti kada Ljubičić i treći put pogađa, ponovo na asistenciju Mitrovića. Bivši hajdukovac se brzo ustalio u Zebićevoj prvoj postavi i svojim igrama pokazuje da će zasigurno biti veliko pojačanje za Zadar. Do kraja utakmice su gosti još imali jednu izglednu priliku, no Lalić se zapetljao i pucao visoko preko vrata.

Unatoč vidljivim problemima i prečestom nedostatku kreativnosti momčad Zadra danas se ipak pokazala u boljem svjetlu nego na nekoliko prethodnih susreta, te ostaje za nadati se da mogu popraviti trenutnu poziciju i uhvatiti momčadi sredine tablice.

STADION: Stanovi

GLEDATELJA: 450

SUCI: Goran Proleta (Opuzen), Marin Ivanković (Split), Leo Krstičević (Ploče) i Goran Gabrilo (Split)

DELEGAT: Jure Zečević (Knin)

NK ZADAR: Ježina -, Bilaver 5.5 (od 64. Baćak 5.5), Šiklić 6, Surać 6, Tomasov 6 (od 73. Milin -), Batkoski 6, Puljić 6, Gregov 5.5, Ljubičić 8, Mitrović 6, Rašo 6 (od 46. Župan 6) Trener: Dalibor Zebić

NK HAŠK: Staneković 5.5, Presečki 5.5, Novak 5.5, Gavrić 5, Jozinovć 5.5 (od 54. Zlomislić 5), Bekavac 5.5 (od 74. Majić 5), Lalić 5.5, Stjelja 5(od 57. Spajić 5.5), Ćorić 5, Perić 5, Božić 5 Trener: Dinko Vulelija

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.