Hrvatska juniorska reprezentacija na Kupu nacija "Kroz Istru"
Piše: L.U. | Objavljeno 23.9.2008 u 23:37.
ZDNews.hr


Od 19. do 21. rujna u Istri se vozila međunarodna biciklistička utrka za Kup Nacija na kojoj je nastupilo 22 reprezentacije iz cijelog svijeta i 132 vozača.

Za hrvatsku reprezentaciju vozili su Deni Baniček, Juraj Ugrinić, Anton Benčić, Alen Verbanac-Jovanović, Marin Anđelini i Mauro Hrasnik. Vozilo se tri etape u ukupnoj dužini od 296 kilometara.

U prvoj etapi od Pule do Buja pobijedio je Jesus Herrada (Španjolska ) u vremenu od 2:11.38, najbolje plasirani hrvatski vozač Juraj Ugrinić stigao je u vodećoj grupi sa 51 sekundom zaostatka. Slijedili su Alen Verbanac, Baniček, Benčić, Anđelini i Hrasnik.

Druga etapa u dužini 100 km od Umaga do Labina ujedno i najteža zbog konfiguracije terena i visokih uspona završila je sa brojnim padovima na serpentinama. U vrlo uzbudljivoj i taktički razrađenoj utrci izmjenjivali su se razni vozači koji su osvajli prolazna i brdske ciljeve da bi na kraju 8 km prije cilja Danac Mathias Lisson krenuo nezaustavljivo i sa 25 sekundi prednosti osvojio vrh Labina u vremenu od 2:36.47, ispred Austrijanca Stefana Maiera. Naš najbolji brdaš Deni Baniček stigao je 14. sa 51 sek. zaostatka a slijedili su Benčić 5.51, Verbanac, Ugrinić, Anđelini, Hrasnik.

Treća etapa vozila se od Rabca do Pule preko Limske drage u dužini od 103 km. Pobijedio je u završnom sprintu Belgijanac Lieater Eliot sa vremenom 2:25.12. Naš najbolji vozač Deni Baniček osvojio je brdski cilj i 5 bodova na Barbanu ispred talijana Felline Fabia. Ostali hrvatski reprezentativci stigli su iza vodeće grupe od 70 vozača.

Ukupni rezultati utrke: 1. Sagen Peter ( Slovačka – prvak svijeta u MTB, Ciklokrosu i Cestovni), 2.Felline Fabio ( Italia ), 3. Delalot Romain ( Francuska )

Reprezentacije: 1. Italija, 2. Francuska , 3. Austrija

Pobjednici UCI KUPA 1. Belgija, 2. Poljska, 3. Danska

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.