Jakov Surać: "Pomalo nas je i sram..."
Piše: H.B. | Objavljeno 22.9.2008 u 23:44.
ZDNews.hr

Jakov Surać Foto: Arhiva (ZDS)


Kapetan Zadra Jakov Surać dan nakon poraza u Vinkovcima smatra kako je Zadar trebao osvojiti minimalno jedan bod. Kaže kako su igrači posrnuli odmah nakon rano primljenog pogotka, a naglašava i kako je svjestan da se treba osvojiti što više bodova u sljedećim utakmicama koje se igraju na Stanovima, gdje Zadrani imaju prednost domaćeg terena. Osvrnuo se i na Tornado te je kazao kako je igračima iznimno važna pomoć Tornada i publike, ali je naglasio kako bacanje jabuka u teren nikako nije 'stil' koji je poželjan.

Tornado je dobrodošao, njihova pomoč nam je potrebna, ali može i bez krušaka i jabuka!
"Zna se da je Tornado uvijek dobrodošao što se tiče normalnog Tornada. Mi hvalimo njihov dolazak i to nam znači, ali ne na način da se na teren bacaju kruške i jabuke, a da samim time i ostali dio publike prati to isto. Možda bi bilo bolje da se vršio pritisak na Croatiju i na njihove igrače i možda bi se mi vratili u utakmicu. Ako će Tornado biti korektan pa će navijati za nas i za Klub onda je normalno da su poželjni na tribini jer nam njihova pomoć znači i normalno je da su onda dobrodošli."(H.B.)
'Nikako da obradujemo vas novinare i navijače, pomalo nas je i sram'

"Mi igrači nikako da vas novinare i navijače konačno obradujemo, iskreno moram priznati da nas je pomalo i sram. Evo sada imamo priliku za prve prave bodove jer sljedeće tri utakmice igramo na Stanovima, dvije prvoligaške i jednu kup utakmicu u srijedu, to nam je neka 'zona istine'. Ja se nadam da ćemo pobijediti u sve tri utakmice. Moramo težiti tome i moramo se vratiti u jednu vrstu ravnoteže tako da se napokon priključimo ostalim ekipama koje su ispred nas na tablici."

Što reći o utakmici protiv Cibalije, da li se je moglo bolje?

"Pa dobro, drugo poluvrijeme smo se sa tim zamjenama malo više digli u igri i završnici napada. Mitrović je imao stvarno stopostotnu šansu za postizanje pogotka, rašo također glavom pa nam je to sad neka satisfakcija da smo trebali donijeti barem jedan bod iz Vinkovaca."

O formaciji 3-7-0

"Bila je to dobro zamišljena formacija, ali nas je poremetio taj rano primljeni gol i tada se sve automatski promijenilo. Nismo se snašli jer smo se postavili u takvu formaciju da učvrstimo sredinu terena kako Cibalija nema igre te da ne mogu proći naprijed prema našem golu, a s druge strane formacija je postavljena tako da u napadu djelujemo Tomasov, Župan i ja, međutim, taj rano primljeni gol nas je dosta poremetio i od samog početka se nismo držali dogovora. Drugo poluvrijeme smo se digli i tražili smo taj gol. On nije pao, a ostaje nam jedina utjeha da smo bili blizu, točnije, Mitrović i Rašo su bili blizu postizanja gola."

Kako protiv Rijeke?

"Odgovorno, napadački, strpljivo, ja više ne znam recept, ali ni Rijeka nije 'ona Rijeka' kao prije par godina. Mi se ne trebamo zamarati niti s Rijekom niti s Varteksom nego jednostavno trebamo naći svoju igru, svaki pojedinac treba dati maksimum i mislim da onda imamo izgledne šanse." - kazao je kapetan Zadra Jakov Surać u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.