Zadrani na koljenima: Cibalia slavila nakon 15 godina.
Piše: ZadarSport i Sportnet.hr | Objavljeno 21.9.2008 u 20:18.
ZDNews.hr

Šime Gregov Foto: Slobodna Dalmacija


Nogometaši Zadra doživjeli su i peti uzastopni poraz. Bolja od Zebićevih izabranika danas je bila vinkovačka Cibalia koja je slavila pogotkom Malčića već u 7. minuti susreta. Malčić je izveo slobodni udarac sa dvadesetak metara, lopta je preletjela živi zid te završila u mreži mladog zadarskog vratara Antonia Ježine koji nije mogao učiniti ništa.

Nakon ranog vodstva domaćih uslijedio je nešto siromašniji period igre, u kojem su se igrači obje momčadi više isticali po neopreznim i grubim startovima, nego po akcijama opasnim po protivnički gol.

Sredinom poluvremena nebesko-plavi su ponovno počeli diktirati tempo igre i stvarati prilike, a najagilniji je bio Pavličić. Prvo je u 21. minuti uputio opasan udarac s ruba šesnaesterca, da bi samo par minuta kasnije odlično "podvalio" loptu Malčiću čija reakcija ipak nije bila na razini. Posljednju priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u 40. minuti, ali je udarac Pavličića ponovno bio za malo neprecizan.

Iako su gosti u drugi dio ušli mnogo odlučnije i hrabrije u odnosu na prvih 45 minuta, teško su dolazili u priliku zaprijetiti domaćem vrataru Burcsi. S druge strane, Cibalia je u svojim rijetkom izletima na suparničku polovicu dva puta imala vodstvo od 2:0 na "dlanu".

U 57. minuti Babić je mogao, i morao, bolje reagirati kada je neometan ostao na 15 metara, a još je bliži pogotku isti igrač bio u 76. minuti, kada njegov udarac glavom odsjeda na vratnici.

Tek u samoj završnici utakmice Zadrani su došli do svoje jedine dvije izgledne prilike, i samo ih je nespretnost Mitrovića (77. minuta) i Raše (81. minuta) koštala boda u gradu na Bosutu. Prvi je propustio matirati domaćeg vratara u situaciji "jedan na jedan", dok je Rašin udarac glavom nakon centaršuta Tomasova završio pokraj gola.

U sudačkoj nadoknadi je Malčić imao priliku za svoj drugi pogodak na utakmici, ali nije dobro reagirao na ubačaj Bagarića. Ostalo je 1:0, za prvu domaću pobjedu nebesko-plavih nad Zadrom nakon 15 godina.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.