Hrvatska ponovno u Svjetskoj skupini!
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 21.9.2008 u 20:02.
ZDNews.hr

Ivo Karlović Foto: Sebastian Govorčin (ZDS)


Sudbina je htjela da Ivo Karlović, često osporavan zbog otkazivanja reprezentativnih obveza, donese ključan bod Hrvatskoj za povratak u Svjetsku skupinu. Karlo je u teškom, četverosatnom meču bio bolji od Thomaza Belluccija sa 7:6(5), 6:4, 6:7(6), 7:6(4). Unatoč tome što je prvi hrvatski reket igrao dva naporna meča u prethodna dva dana, ipak je uspio slomiti otpor žilavog 20-godišnjeg Brazilca.

Karlović je na početku nakon svoga osvojenog servisa oduzeo Brazilčev i ubrzo ima 3:0. Međutim, Bellucci se brzo oporavlja od početnog šoka i vraća se u meč. Oduzima Karlu servis pri rezultatu 4:2 što usmjerava prvi set u tie-break. Karlović je ipak nešto bolji u 13. igri i osvaja prvi set. U drugom je setu, slično kao u prvom, Karlović brzo oduzeo servis Bellucciju, no ovoga ga je puta znao sačuvati i pobijediti drugi set sa 6:4. Treći je set bio vrlo napet, a u 13. igri je više sreće i znanja imao Brazilac. Četvrti nam je set donio novi tie-break u kojemu je ponovno bolji bio Div sa Šalate. Poveo je s 2:0, kasnije imao 4:1, da bi pri 6:3 iskoristio meč-loptu i vratio Hrvatsku u najviši razred svjetskog tenisa.

Dodajmo ovome kako je Roko Karanušić u posljednjem meču bio bolji sa 7:6(4), 4:6 i 7:6(5).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.