Brazilcima triler u pet setova
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 20.9.2008 u 22:49.
ZDNews.hr

Lovro Zovko Foto: ZadarSport (S. Govorčin)


U subotnjem meču Davisova kupa između Hrvatske i Brazila do pobjede su došli Južnoamerikanci. Andre Sa i Marcelo Melo su pobjedom u ovome meču uspjeli osigurati svojoj reprezentaciji nadu da u nedjeljnim pobjedama mogu nadvisiti Hrvate. Gotovo četverosatna borba parova pred ponovno ispraznim tribinama Višnjika završila je u korist Brazilaca 6:7(3), 6:2, 7:5, 6:7(5), 6:3. Ivo Karlović i Lovro Zovko su bili bolji u tie-breaku prvoga seta kojega su dobili 7:3. U 13. igri su osvojili čak šest uzastopnih poena. Na početku drugoga seta i Karlović i Zovko su izgubili svoje servise, te su se Brazilci vrlo brzo "odlijepili". Drugi set su pobijedili 6:2.

U trećem je setu pri rezultatu 5:5 Zovko izgubio svoj servis, a potom je Sa bez problema zaključio treći set u korist svoje reprezentacije. U četvrtom setu ni s jedne strane nije bilo prilike za obrat, pa smo ponovno gledali 13. igru. Pri rezultatu 5:4 Zovko se iskupio za neke prijašnje pogreške prisilivši Saa da pogriješi. Na taj je način Zovko priskrbio Hrvatskoj dvije meč-lopte od kojih je jedna iskorištena za poravnanje u setovima - 2:2. U petom je setu Zovko izgubio svoj servis pri rezultatu 3:4, te je Melo rutinirano odservirao za pobjedu.

Ukupan je dojam da je uvježban brazilski par bio ipak bolji, te tako ostavio svojoj reprezentaciji tračak nade. U nedjelju se igraju preostala dva meča koja će odrediti hoće li Hrvatska ili Brazil nastupati u Svjetskoj skupini. U posljednja dva meča snage bi trebali odmjeriti Ivo Karlović i Thomaz Bellucci, odnosno Mario Ančić i Thiago Alves.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.