Poraz Zadra u Mocirama (26 - 34)
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 20.9.2008 u 21:39.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (Arhiva)


U susretu prvog kola Dukat 1. HRL lige rukometaši Zadar Gortana su u Mocirama izgubili od Buzeta sa osam golova razlike. Zadrani su od početka imali problema u organizaciju napada te su „na silu“ pokušavali ugroziti vrata gostujućeg golmana Jovića. Unatoč tome poveli su 8 – 5 pogotkom Buovca u desetoj minuti susreta. No, ubrzo im se gasi i posljednji tračak kreativnosti te upadaju u veliku seriju grešaka koju gosti koriste da bi preokrenuli rezultat, te je trener Paleka prisiljen zvati time – out u 22. minuti susreta. Mlada i oslabljena momčad Zadra u tom periodu nikako nije uspijevala organizirati neku suvislu akciju, dok su individualni pokušaji Nine Jeraka uglavnim završavali u bloku ili u rukama gostujućih igrača. Situacija se nije popravila ni nakon time – outa te su i dalje protivnička krila dobivala šanse podebljavati svoj konto golova i povećavati prednost svoje momčadi. Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju 12 – 15.

U nastavku su gosti rutinirano održavali prednost, dok Zadrani i dalje nisu imali ideje u napadu. Buovac i Žeravica su pokušavali smanjiti zaostatak, no danas nisu imali podršku u ostalim suigračima. Nakon direktnog crvenog kartona Josipa Peše utakmica se prelomila, te je konačan rezultat glasio 26 – 34 za Buzet. Najbolji u redovima Zadar Gortana su bili Buovac sa osam i Žeravica sa šest zgoditaka, dok su goste predvodili Gašpar i Šunjić sa devet, odnosno šest pogodaka. U subotu Zadrani gostuju u Crikvenici gdje će pokušati osvojiti prve ovosezonske bodove.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.