Marin Tomasov: "Moramo osvojiti minimalno bod u Vinkovcima"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.9.2008 u 21:14.
ZDNews.hr

Marin Tomasov Foto: Arhiva (ZDS)


Zebić zahvalan upravi što je svima pružena nova šansa
"Praktički sva naša druga poluvremena su se svodila na napucavanja, ispucavanja i strah. Imali smo ovaj tjedan razgovor sa upravom kluba, svi igrači i struka i mislim da smo nešto naučili iz svega toga. Sigurno je da na domaćim utakmicama moramo igrati bolje, trebamo se nametnuti borbenošću i pristupom jer jedino tako možemo do bodova. Radi tog straha smo i izgubili protiv Dinama i Croatije jer smo imali praktički pobjedu u rukama. Sastanak sa upravom je prošao dobro. Uprava je dala kredit cijeloj momčadi ali i meni kao treneru jer je logično bilo za očekivati da se mene mijenja jer ako je tko kriv onda je to trener, a moj mandat je uvijek bio spreman na raspolaganju, tako da smo svi zahvalni upravi što nam je pružila novu šansu. Mislim da uprava vjeruje u nas, u igrače i stručni stožer i nadam se da ćemo opravdati to povjerenje koje smo dobili ako ne u Vinkovcima onda već u sljedećoj utakmici protiv Rijeke na Stanovima. Vjerojatno je da ćemo početi sa dva zadnja vezna igrača, Ljubičićem i Milinom, a onda bi morali počeli utakmicu bez Župana ili Mitrovića. Sve u svemu, nadamo se svi pozitivnom ishodu. Na klupi će biti i igrači koje smo registrirali, Mario Matanović i Bruno Šiklič." (H.B.)
Sedam utakmica, jedan bod. Trinaest primljenih golova, samo sedam postignutih. Šest poraza, jedan remi, posljednji na tablici – to je trenutno stanje NK Zadar čiji čelnici ni u najgorim prognozama nisu očekivli ovako loš plasman. Prije svega počelo je s kiksevima mladog i neiskusnog vratara Antonia Ježine koji se, po nekim naznakama, počinje lagano vračati u formu. Obrana je odigrala dosta loše u posljednjoj utakmici protiv Croatije iz Sesveta pa ne čudi izjava kapetana Jakova Suraća koji je kazao kako mu nije jasno zašto je obrana čuvala 'zrak' a ne igrače koji su bili pred golom, a izostanak Ninoslava Parmakovića zasigurno je jedan od razloga loše igre zadarske obrane, prvenstveno u utakmici protiv Sesvećana. Marin Tomasov, igrač veznog reda, a već ranije prozvan 'dragulj' hrvatskog nogometa također bi trebao poraditi na posvećivanju pažnje drugim igračima na terenu jer nerijetko se zna dogoditi da se 'zaigra', napravi korak previše pa njegov suigrač koji je u prilici pa ne dobije loptu na što i publika nerijetko reagira zvižducima. Razgovarali smo s Marinom koji vjeruje u svoju momčad. Kaže kako se nada boljoj igri svoje momčadi i vjeruje da će se Zadrani iz Vinkovaca vratiti minimalno s jednim osvojenim bodom.

"Nije dobro, ali sada ćemo se dignuti jer znamo da smo kvalitetna momčad. Nema tu nekih velikih promjena osim što nam se vraća golman Ježina. Nadam se da će biti dobro, a mi trebamo nastaviti raditi, truditi se i mislim da se možemo vratiti u 'zlatnu' sredinu."

Iako je utakmica sa Sesvetama bila najavljivana kao ključna, utakmica prektetnice, glavna i najvažnija u sezoni Zadrani su izgubili busolu, a toga je svjesan i Tomasov.

"Nije nešto kao što je bilo prošle godine. Prošle godine bi mi već u 20 minuta riješili utakmicu i to bi bila prekretnica. Evo sada sam i ja imao par dobrih prilika za postizanje gola, Župan isto, no lani smo većinu takvih situacija rješavali tako da bi zabili gol. Što se tiče utakmice protiv Sesveta, jednostavno nije išlo. Ja ne znam stvarno što je to. Kao da je neki znak, kao da nešto znači. Treba se iz toga dignuti i vratiti se, kao što sam već i rekao da hoćemo jer mi znamo da možemo u tome uspjeti."

Ferdo Milin i Ivan Ljubičić
- stoperski duo za Vinkovce
'Koliko mi zabijemo obrana primi jedan više'

"Nešto ne funkcionira. Nadam se da ćemo se već u utakmici protiv Cibalije postaviti tako da dobro igramo kvalitetnu obranu s brzim kontrama. Od obrane sve kreće, a kada imamo obranu u napadu uvijek zabijemo. Sada je očito krenulo koliko mi zabijemo obrana primi jedan gol viška, ali mi ćemo se vratiti na staro, koliko mi damo toliko obrana ne može primiti!" - optimističan je Tomasov. "Mislim da je moguće dobiti Cibaliju u Vinkovcima jer ako smo prošle godine dobili nekoliko utakmica na gostovanjima znači da možemo i sada. Ako ne pobjeda, barem bod, a ja se nadam i tri." - dodao je.

'Igra sa trojicom u zadnjoj liniji nam odgovara'

"Ne smeta nam igra sa trojicom 'iza' zbog toga što smo cijelu prošlu sezonu i drugu ligu igrali sa tri igrača u obrani. Znači ako smo ušli iz druge lige u prvu, a u prvoj bili jedan dobar dio sezone peti-šesti onda smeta nešto drugo, a što je to nadam se da ćemo uskoro otkriti pa da i to popravimo. I Župan i ja smo lani imali dosta asistencija i golova tako da, ne znam, jednostavno kad krene loše neće te sreća. Namjestiš gol Mitroviću i Županu ali lopta neće u gol. Tako je i sa mnom, dođem u priliku za dati gol, ali lopta neće u mrežu. Znači nešto je, a što je to nadam se da ćemo vidjeti u nedjelju kada ćemo pokušati sve vratiti u našu korist."

'Nema više neozbiljnosti na treninzima'

"Na treningu više nema neozbiljnosti i zafrkancije. Prije su znale često biti šale i ostale zafrkancije, no toga više nema. Počeli smo se jako truditi i shvatili smo na kojem se mjestu nalazimo na tablici. Sada se samo radi, ozbiljniji smo i zalažemo se više jer znamo u što smo ušli i sada se trebamo izvući iz te 'rupe' u koju smo upali.

Ukoliko se kojim nesretnim slučajem desi da izgubimo u Vinkovcima protiv Cibalije, imamo utakmicu protiv Rijeke na domaćem terenu, a tu smo najopasniji. Tko god dođe na Stanove boji se nas. Bilo da se radi o Dinamu, Hajduku ili Rijeci, svi se boje jer nas respektiraju na Stanovima, a i m igramo drugačije pred svojom publikom." - kazao je za kraj Marin Tomasov.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.