Hrvatska rutinirano prvoga dana
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 19.9.2008 u 21:00.
ZDNews.hr

Mario Ančić "načeo" Brazilce Foto: Zadarsport (Arhiva)


Hrvatska reprezentacija lakoćom je odradila posao prvoga dana protiv Brazila. U kvalifikacijskom susretu za povratak u Svjetsku skupinu Mario Ančić i Ivo Karlović pobijedili su Brazilce Thomaza Belluccija, odnosno Thiaga Alvesa za vodstvo Hrvatske 2-0 nakon prva dva meča. Super Mario je protiv prvog brazilskog reketa, 20-godišnjeg Thomaza Belluccija slavio s 6:2, 7:6 i 7:6. Mario je protiv 88. igrača svijeta "proletio" kroz prvi set. Tada se činilo da mu neće trebati puno vremena kako bi dovršio posao, no talentirani Brazilac je mislio drugačije. Međutim, treba uzeti u obzir da je Ančić s terena izbivao oko dva mjeseca zbog viroze, te se njegov povratak svakako treba smatrati uspješnim.

Malobrojni gledatelji pratili prvi dan natjecanja
Na prvom susretu prvoga dana Davis Cup dvoboja između Marija Ančića i Thomaza Belluccija se na tribinama dvorane na Višnjiku skupilo otprilike dvije tisuće gledatelja. Možemo reći da smo ipak očekivali veći broj posjetitelja, iako su se mečevi igrali na radni dan. Čak je i Ančić poslije susreta rekao kako u subotu "nema oprosta" i dvorana mora biti puna. Hrvatski tenisači su ipak zaslužili veću podršku i stoga imamo za pravo u subotu na meču parova očekivati puno bolje popunjenu dvoranu. (M.L.)

Mario je u prvom setu igrao zaista odlično. Sve mu je polazilo od ruke, te je s dva breaka imao 4:0 protiv svoga ljevorukog protivnika. Ostatak prvoga seta bio je samo dovršetak posla - Bellucci je uspio osvojiti samo dva gema. Na početku drugoga seta se činilo da ćemo gledati sličan scenarij kao u prvom - Ančić je oduzeo servis Bellucciju i imao vodstvo 2.0. No, tada nastaju problemi. Bellucci počinje igrati puno bolje i osvaja tri uzastopna gema. Bio je Brazilac blizu breaka u osmom gemu drugoga seta kada je imao 0:30 prednost na Marijevom servisu. No, Ančić se izvukao, te se otišlo u tie-break. U 13. igri 24-godišnji Splićanin nije dozvolio iznenađenje. Otvorio je s 3:0, da bi se završilo sa 7:4.

U trećem je setu Mario ponovno imao priliku riješiti sve mnogo ranije. Imao je vodstvo 4:2, kasnije meč-loptu pri 5:2, poslije toga i 5:3, ali malobrojni gledatelji u dvorani na Višnjiku su ponovno gledali 13. igru. Tie-break trećega seta je pobijedio sa 7:3 i tako završio prvi meč prvoga dana na radost oko dvije tisuće navijača Hrvatske.

Ivo KarlovićIvo Karlović je poput Marija Ančića s 3:0 u setovima svladao svoga protivnika Thiaga Alvesa. Drugi bod Hrvatskoj Karlović je donio nakon dva sata i 21 minute borbe protiv 127. igrača svijeta. Karlo je bio bolji sa 7:6, 7:6 i 7:5. Ovaj je meč bio vrlo težak za Karlovića, a sam rezultat dovoljno govori o neizvjesnosti. Alves je nekoliko puta u prvom setu prijetio, čak i vodio u tie-breaku 4:1 i 5:4, ali Karlo se izvukao i osvojio prvi set.

Drugi je set bio vrlo sličan prvom. Oba su tenisača čvrsto držala svoj servis, a u 13. igri se boljim ponovno pokazao Karlović i slavio sa 7:3. U trećem je setu pri rezultatu 6:5 za našega tenisača Alves izgubio svoj servis bez osvojenoga poena, te je tu priči bio kraj. Dodajmo ovome kako je na drugom meču Karlović postigao sjajnih 29 aseva uz čak 71% uspješnosti na prvom servisu. No, na ovome je meču bilo još manje gledatelja nego na prvom što bi se trebalo u subotu popraviti. Hrvatska je ostvarila ono što je htjela i s dvije pobjede nakon prvoga dana je veliki favorit za povratak u Svjetsku skupinu. To bi se već moglo ostvariti u subotu u igri parova kada će snage odmjeriti Roko Karanušić i Lovro Zovko protiv Andrea Saa i Marcela Mela.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.