Protiv Brazila bez Marina Čilića
Piše: ZS | Objavljeno 17.9.2008 u 18:21.
ZDNews.hr


Hrvatska teniska reprezentacija nažalost neće u najjačem sastavu nastupiti protiv Brazila predstojećeg vikenda u Zadru u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Izbornik Goran Prpić ne može računati na Marina Čilića koji će na preporuku liječnika zbog upale živca na licu morati mirovati tjedan dana. Nakon pretraga koje su obavljene u Zadru liječnik reprezentacije dr. Srđan Matijašević je rekao:

"Marin je podvrgnut magnetskoj rezonanci mozga. Radi se o parezi lijevog ličnog živca lica, koja u slučaju bilo kakve fizičke aktivnosti može prijeći u paralizu. Razlog može biti upala zbog izloženosti vjetru, ali se može raditi i o virusnoj upali. Nakon konzultacije s ORL specijalistom i neurologom izričito se zahtijeva mirovanje, bez fizičkih aktivnosti i bilo kakvih treninga sljedećih šest do sedam dana.


Marin je podvrgnut konzervativnoj terapiji (lijekovi protiv edema živca, B vitamin i antivirusnoj terapiji), te procedurama fizikalne medicine (osobito gimnastika lica i mehanička zaštita oka te protuupalne kapi).
Marin nije skrivao razočarenje što neće biti u mogućnosti pomoći kolegama iz reprezentacije te je izjavio:

"Prvi simptomi su se pojavili u ponedjeljak, kad mi je počelo suziti oko. Kako se u utorak ujutro ništa nije promijenilo, a imao sam teškoće s vidom, s liječnikom reprezentacije dr. Matijaševićem otišao sam na specijalistički pregled. Liječnik mi je rekao da bi se u skučaju većeg fizičkog napora živac mogao upaliti do korijena, što bi stvorilo mnogo veće probleme, čak i paralizu lica."

Podsjećamo, osim Marina Čilića u sastavu hrvatske reprezentacije su još Ivo Karlović, Mario Ančić i Roko Karanušić, a odluku o tome tko će nastupiti izbornik Prpić donijet će u četvrtak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.