Rok Stipčević: "Cilj je kristalno jasan - ugovor s Euroligom"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.9.2008 u 22:24.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


Jedno od najugodnijih iznenađenja u prvom pripremnom dijelu za novu sezonu bio je mladi playmaker Zadra Rok Stipčević koji misli kako je u ekipu 'ugrađen' pobjednički mentalitet te je kazao kako je to jedan od razloga dobrih igara u dosadašnjem dijelu priprema. Rok je svojom igrom pokazao da može i da zna. Napredovao je dosta od prošle sezone što je bilo vidljivo na dva treninga otvorena za javnost te na pripremnim utakmicama protiv Urala i Azovmasha.

U utakmici s Azovmashom Stipčević je postigao 21 koš te je po procjeni nekolicine ljudi koji su gledali utakmicu bio najbolji igrač sa nekoliko asistencija, a uz to je bio i najbolji strijelac, pa stoga ni ne čudi ponuda od prije nekoliko mjeseci kada su Ukrajinci ponudili veću svotu novca za usluge Stipčevića, no on je odlučio ostati u Zadru. Nakon posljednjeg treninga prije odlaska u Italiju i Francusku razgovarali smo s Rokom koji je uvjeren da Zadar može izboriti ugovor s Euroligom

'Imamo pobjednički mentalitet i to je bitno zadržati'

Istina, do sada smo sve utakmice pobijedili. Važno je da kao ekipa imamo to što imamo, a to je pobjednički mentalitet, a to se nameće samo po sebi. Jedino što se na kraju najviše cijeni je pobjeda i to navijači respektiraju jer to je plod svog našeg rada, zalaganja.

Na ovaj finalni dio priprema idemo bez trojice igrača s time da Perić ne ide s nama radi problema s leđima, dok će se Ivanov i Gečevski će nam se pridružiti kada se vratimo jer imaju reprezentativnih obaveza, međutim, moramo se snaći najbolje kako znamo. Što se tiče ovih pet utakmica koje ćemo igrati u italiji i Francuskoj, jedino bih bio zadovoljan kada bi smo se vratili sa svih pet pobjeda.

'Tek u studenom ćemo znati tko su prava pojačanja'

Mislim da svakoj novoj ekipi treba minimalno dva mjeseca da se uigra, da se posloži momčad, da se igrači bolje upoznaju te da na kraju na parketu znamo tko što igra i na koji način i da funkcioniramo kao ekipa. Prošle godine smo isto pobjeđivali na pripremnim utakmicama pa kada je poćela sezona izgubili smo u Podgorici i protiv Olimpije tako da mislim da ćemo tek u studenom moći govoriti o ekipi, kakav je tko, kakva su nova pojačanja.

Ciljevi su jasni, kristalno jasni. Cilj je izboriti ugovor s Euroligom, ali ja bih to sveo na tri cilja s kojima je to jedino izvedivo: prvi je osvajanje PH, drugi je odlazak u finale NLB Lige i konačno zadnji da uđemo među 16 najboljih u EuroCup-u.

'Cibona nam nije jedini protivnik u NLB-u. Tu su Zvezda, Partizan, Olimpija...'

Cibona se pojačala sa pet jakih i kvalitetnig reprezentativaca i ne treba bježati od toga, ali ja se niti malo ne bojim Cibone. Budemo li igrali na parketu sa svom energijom i budemo li davali sve od sebe, budemo li agresnivni, mislim da će oni pokleknuti jer imamo jaču i kvalitetniju ekipu. Ne borimo se mi samo sa Cibonom. U igri za NLB naslov su Zvezda, Partizan i Olimpija koji su dosta jaki. Nama je zadaća da budemo ispred Cibone, ali morat ćemo se kao i lani dobro boriti protiv svih momčadi u ligi.

'Prvak Hrvatske treba ići direktno u Euroligu'

"Mislim da je to jedan od boljih koraka prema modernizaciji Eurolige, a osobno mislim da bi sljedeći korak trebao biti taj da pobjednik nacionalnog prvenstva odlazi direktno u Euroligu" - za kraj je kazao Stipčević

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.