Surać: "Neshvatljivo mi je zašto obrana čuva zrak"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.9.2008 u 4:57.
ZDNews.hr

Kapetan Zadra - Jakov Surać Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon novog poraza kapetan je bio potpuno razočaran. U razgovoru s novinarima nakon utakmice bio je dosta kritičan prema svojim suigračima, ali i prema samom seb. Baš onako - kapetanski.

"Mislim da smo zasluženo izgubili. Još jednom smo pokazali da nismo karakterna ekipa. Nakon vodstva od 1-0, umjesto da stanemo na loptu mi smo počeli s nekim napucavanjima i izbijanjima. Pravoj ekipi se ne smije dogoditi da u pet minuta izgubi utakmicu."

Na novinarski upit zbog čega nisu karakterna ekipa kapetan kaže:

"Nije samo problem bio u ovoj utakmici. To se dešavalo i protiv Dinama. Jednostavno se dogodi psihološki pad i vjerojatno trebamo raditi na tom segmentu. Od kada ja igram za Zadar ovo je največi udarac kojega smo doživili. Ne znam može li me pogoditi veći poraz od ovoga. Ne smijemo izgubiti utakmicu u Vinkovcima jer sada su te sve ekipe napravile neki razmak u odnosu na nas i sada smo stvarno u ozbiljnim problemima.

Mi imamo dosta utakmica u nogama i poraza. Jednostavno nam se dogodio psihološki pad, vidjeli ste i sami, dvije kontre, prekid i odbijanci i zabiju nam gol. Mislim da je obrana morala bolje reagirati, a ljut sam na sve nas uključujući i sebe. Jednostavno smo trebali nešto isprovocirati no mi nismo ništa napravili. Prekid je došao iz ničega, oni su se vratili u utakmicu i neshvatljivo mi je da igrači u obrani čuvaju zrak, a da ne vide da im igrači ulaze iza leđa i stvaraju višak.

To je moje mišljenje. Ako će se tko naljutiti neka se naljuti. Ja sam kritičan bio prvo prema samom sebi jer smo možda trebali stati na loptu no jednostavno ne možeš jer smo dvadeset lopti dali golmanu Šimiću da ih on izvodi. Mislim da to nije za prvu ligu."

Na novinarski upit da li će igrčai zatražiti psihološko savjetovanje Surać odgovara:

"Nama je stvarno trebala jedna pobjeda radi atmosfere. Radili smo, trudili smo se i došao je taj gol u pravo vrijeme. U svlačionici smo mislili kako ćemo imati 'više od igre', ali se dogodilo to da su nas prekidi protiv Dinama i Sesveta bili pogubni." - zaključio je Surać.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.