Zebić: "Opet smo se prepali i izgubili. Ukoliko uprava odlući na smjenu trenera - ja sam spreman"
Piše: | Objavljeno 14.9.2008 u 23:18.
ZDNews.hr

Nakon debakla na Stanovima nezadovoljni gledatelji na teren su pobacali poveću količinu trulih jabuka u znak prosvjeda.


Nakon poraza Zadra od Croatije iz Sesveta na Stanovima, u prostorijama NK Zadar održana je press konferencija za novinare na kojoj su svoja viđenja utakmice s novinarima podijelili treneri Zadra Dalibor Zebić i trener Croatie Ljupko Petrović.

"Prije svega ja bih najprije čestitao igračima Zadra na vrlo fer, korektnoj i sportskoj borbi. Ušli su utakmicu sa ciljem da je dobiju i to su već na neki način ostvarili u prvom poluvremenu. Kako je utakmica odmicalja dalje, kod igrača Zadra vjerojatno je prevladao strah a mi smo došli do dvije prilike za postizanje gola, postigli smo ta dva gola i na kraju pobijedili.

Možda to na kraju i nije realno stanje, možda bi neriješeni rezultat bio najpravedniji. Sretan sam radi ove pobjede jer kao što znate, mi praktički sve utakmice igramo u gostima i još nismo, a možda ćemo tek na proljeće osjetiti kako je igrati na domaćem terenu. Čestitam svojim igračima na htijenju i borbenosti." - kazao je Petrović.

"Čestitke Sesvetama na zasluženoj pobijedi, nogomet se igra radi golova. Bez obzira na želju i ostale pokušaje, poveli smo samo sa 1-0 i onda se desilo to da kada su igrači izašli na teren izgledalo je kao da su drugi igrači izašli umjesto onih iz prvog dijela. Možda su se prepali mogučnosti da ćemo napokon osvojiti ta tri boda. Umjesto da nastavimo stiskati, boriti se i napadati, mi smo ušli u nervozu i neko branjenje tog rezultata da bi nas na kraju to branjenje koštalo.

Nakon što smo primili iz prekida prvi gol, praktički smo potonuli pa smo ubrzo primili i drugi gol. Izgubili smo neku vjeru u sebe, a ove sposobnosti koje imamo samim time više ne dolaze do izražaja. U teškoj smo situaciji. Nadali smo se da će ovo biti ona utakmica koja će nešto preokrenuti, da nas gurne prema naprijed, međutim, jedno poluvrijeme – 20 minuta po utakmici koje igramo ovih sedam kola ipak je premalo za išta bolje i trenutno je realnost ovo mjesto na kojemu se nalazimo."

Da li je bio dogovor da se povučete u drugom dijelu?

- "Naravno da nije. Mi smo se dogovorili da nastavimo kao i u prvom dijelu jer smo bili zadovoljni igrom u prvom poluvremenu, međutim, već od prvih minuta drugog dijela se vidjelo da smo 'povukli ručnu' i da ne stojimo kako treba.
Ovo je četvrti poraz za redom."

Da li se bojite da će uprava povuči neke poteze i smijeniti vas?

- "Ja se nadam da će sutra biti sastanak i naravno da sam spreman i za takvu opciju. Sigurno je da je trener prvi i najodgovorniji za rezultat i ako se uprava odluči za takvu soluciju, za jednu vrstu 'šok-terapije' – ja sam spreman…" - za kraj je kazao vidno potreseni trener Zadra Dalibor Zebić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.