Kiša isprala bodove: Zadar – Croatia Sesvete (1–2)
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 14.9.2008 u 21:56.
ZDNews.hr

Strijelac jedinog pogotka za Zadar i jedan od boljih danas - Dragan Župan Foto: ZadarSport (Arhiva)


I prije početka utakmce sedmog kola 1. HNL bilo je jasno da Zadar ima samo jednu opciju – pobijediti. Sve osim toga značilo bi (pre)veliki zaostatak za ostatkom prvoligaške kolone.

Stoga je trener Zebić na teren poslao vrlo ofanzivnu postavu, sa samo jednim pravim obrambenim igračem. Posljedice toga će se vidjeti u drugom poluvremenu kada se Zadrani nisu uspjeli oduprijeti gostujućem pritisku.

Stadion: Stanovi

Gledatelja: 2500

Suci: Marko Matoc (Zaprešić), pomoćnici: Damir Pervan (Bjelovar) i Mišo Faletar (Bjelovar).

Igrač utakmice: Vlado Petrović

Zadar: Ježina 5.5, Bilaver 5, Surać 5.5, Župan 6, Tomasov 6, Batkoski 5, Pletikosić 5, Puljić 5, Mitrović 5.5 , Ljubićić 5, Bačak 5 (još su igrali: Gregov -, Rašo, -)

Croatia Sesvete: Šimić 5, Mamić 6, Šušak 5.5, Agić 6, Palić 5.5, V. Petrović 7, Juroš 6, Mus 6, A. Petrović 6, Čičak 6, Vojnović 6. (još su igrali: Radoš 6, Jurakić 6, Zubak -)


Zadar je odlučno krenuo u utakmicu. Tako su prvu polupriliku imali već u četvrtoj minuti kada je Mitrović pucao preko gola. Nakon toga uslijedio je period u kojemu se igra u potpunosti umrtvila, a bio je obilježen sa mnogo pogrešnih dodavanja na obje strane. Zadrani su prvi uspjeli povezati nekoliko točnih dodavanja za redom što je rezultiralo lijepom prilikom Tomasova u 15. minuti. Nažalost njegov je udarac završio u bloku. No, Zadrani su nastavili stiskati te su u sljedeće dvije minute imalo još dvije lijepe prilike za postići zgoditak. Prvo je Mitrović sa nekoliko metara loše spustio loptu glavom, da bi mini – period dominacije domaćina okončao Tomasov udarcem tik pored gola.

Zebićevi momci su bili svjesni da moraju ići na pobjedu te su ponovo zaprijetili preko Mitrovića u 25. minuti susreta. No i njegov je udarac glavom otišao pola metra od gola. Na sljedeću priliku domaćih čekali smo sedam minuta kada je Župan sa 12 metara pucao točno u golmana Šimića koji je s lakoćom uhvatio loptu. Moramo napomenuti da je većina zadarskih prilika bila plod pogrešaka gostujuće obrane te njihova ne snalaženja na duge lopte upućivane prema Mitroviću i Županu. Kvalitetu igre Zadra najbolje oslikava činjenica da je Tornado unatoč terenskoj inicijativi već u 28. minuti počeo sa skandiranjem "Ajte u polje!".

Prvu priliku gostiju dočekali smo u 36. minuti kada je Vojnović pucao iz kosa, no Ježina je uz malu nesigurnost ipak obranio. Već u sljedećoj akciji Tomasov je lijepo prošao po lijevoj strani te dodao do Pletikosića koji puca preko gola. Preko gola i preko stadiona. U 43. minuti Agić nesmotreno ruši Tomasova na 20 metara od gola. Posla se prihvaća Župan i prebacuje loptu preko živog zida za vodstvo Zadrana od 1 – 0. Njegov drugi ovosezonski pogodak nije mogao doći u boljem trenutku te se na poluvrijeme odlazi sa vodstvom Zadra.

Iz svlačionice su momci Ljube Petrovića izašli mnogo odlučniji i u namjeri da uhvate makar bod. Nažalost, kako će se pokazati, odnijeti će sva tri. Zadar se nesvijesno povukao pokušavajući obraniti svoje vodstvo. Goste su ugrožavali samo iz rijetkih kontra napada koji su uglavnom završavali u bloku ispred golmana Radoša koji je na poluvremenu zamijenio Šimića. Mnoge je gledatelje zgrozio sudar glavama Bilavera i Juroša koji se dogodio blizu mjesta gdje je prije svega nekoliko mjeseci smrtno stradao Hrvoje Ćustić. Na sreću Jurošu je samo pukla arkada, dok bi se daljnjim pretragama trebalo utvrditi da li je došlo do potresa mozga.

Kiša nagovijestila što slijedi

U 58. minuti je počela padati i kiša koja je otjerala priličan broj zaljubljenika u nogomet sa nedovršenog stadiona na Stanovima. Gosti su polako preuzeli inicijativu te su stalno držali loptu na Zadrovoj polovici. Iako nisu ozbiljnije ugrožavali gol osijećala se nesigurnost u mladoj i neuigranoj obrani Zadra. Tako je u 72. minuti napravljen nepotreban prekršaj nakon kojega je pao izjednačujući gol. Prvi udarac gostiju Ježina je jako lijepo obranio, no nesretno je odbio loptu na koju je natrčao kapetan gostiju Vlado Pertović i pospremio ju u mrežu. Pogodak je proslavio na vrlo ne primjeren način. Odmjerajući „od šake do lakta“ i vičući „Evo vam ga!“ okrenut prema svečanoj loži.

Nakon primljenog zgoditka zavladao je šok u redovima Zadra, a gosti su osokoljeni zgoditkom krenuli na sve ili ništa. I dobili su sve! Samo tri minute kasnije izigrali su cijelu obranu Zadra. Ježina je ponovno dobro reagirao na prvi udarac, no lopta se odbila do samog Vladimira Petrovića koji je svojim drugim zgoditkom goste doveo u vodstvo.

Do kraja utakmice Zadar je pokušavao doći barem do boda, ali je na pokušaju i ostao. Vratar gostiju Radoš je obranio dvije prilike Bilaveru i Županu te je svojoj momčadi osigurao novu gostujuću pobjedu.

Da bi dojam sumorne kišne večeri bio potpun pobrinuo se Tornado ubacivši nekoliko jabuka u teren uzvikivajući već poznati slogan: "Ajte u polje!"

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.