Zebić: "Bod nam ne znaći apsolutno ništa. Na krilima Tornada idemo po pobjedu!"
Piše: H.B. | Objavljeno 12.9.2008 u 21:12.
ZDNews.hr

Trener prve momčadi Dalibor Zebić Foto: Arhiva


Tornado najavio bučnu podršku
Kako stvari stoje, momci iz Tornada ozbiljno su se prihvatili 'posla' pa će tako nakon odrađenih gostovanja u drugoj utakmici na Stanovima (nakon utakmice protiv Dinama) ove sezone zadarski igrači još jednom imati gromoglasnu podršku s Juga. Ukoliko želite do navijačke karte za Južnu tribinu, morat će te navijati od prve do posljednje minute – poručili su iz Tornada. Više informacija o ulaznicama za Južnu tribinu možete dobiti na mob: 098 191 24 29.
Zadranima u utakmici protiv Croatije iz Sesveta bod ne znači apsolutno ništa – riječi su trenera Zadra Dalibora Zebića koji je na današnjoj press konferenciji uoči važne utakmice za Zadrane između ostaloga kazao kako se nisu odmarali ovih 14 dana već su se marljivo pripremali za ovu važnu utakmicu. Jedan od onih koji najviđe 'grize' u zadarskoj obrani, Ninoslav Parmaković neće biti na raspolaganju Zebiću radi tri žuta kartona, a od prve minute najvjerojatnije će krenuti jedno od pozitivnijih iznenađenja ove sezone - Josip Bilaver.

"U ovoj ranoj fazi prvenstva ovo je praktički utakmica 'istine' za nas. Ili ostajemo 'zacementirani' na dnu tablice ili krećemo napokon s tom pobjedom ka približavanju sredini tablice. Fale nam utakmice kod kuće. Jednostavno nismo dovoljno dobri, iskusni i kvalitetni da utakmice u gostima, a koje dobro igramo pretvorimo u bod ili 'trobod', pa nam ostaje ova utakmica sa Sesvetama za 'vađenje' i vraćanje neke pozitive unutar kluba tako da smo praktički ovih 14 dana od poraza sa Interom sve najbolje napravili da se pripremimo i spremi dočekamo Croatiu iz Sesveta."

O Croatiji Zebić misli kako su čvrsti i kompaktni, no ne zamara se previše njihovom igrom već napominje kako je igračima potrebna podrška publike i Tornada

"Oni su čvrsti i kompaktni, a nisu se puno mijenjali od naših drugoligaških dvoboja, ali mi gledamo sebe. Iz ovog našeg domaćeg ambijenta crpimo tu dodatnu snagu koja bi nam u konačnici, uz podršku publike i Tornada trebala dati veće šanse za pobjedu." - kazao je Zebić.



Prof. Bepo Bajlo: "Nismo zadovoljni, bit će bolje"
"Mi nismo mirovali ovih 14 dana koliko se nije igrala liga. Stručni stožer i ljudi koji vode klub nisu zadovoljni s onim što smo u ovih 6 kola postigli bez obzira na izuzetno težak raspored koji smo imali. Praktički smo pet utakmica odigrali 'vani', da bi samo jednu utakmicu odigrali kući protiv Dinama, ali to nije opravdanje za lošu poziciju na tablici. Osobno, mislim da smo uz malo sreće mogli imati koji bod više.

Predstavit ću vam igrače koje smo doveli koji će prije svega konkurirati za sastav, ali su sigurno i pojačanja s obzirom da smo spali na klupu na kojoj se nalaze mladi i neiskusni igrači koji pritisak i teret teško mogu izdržati, a to se posebno pokazalo u zadnjoj utakmici protiv Intera iz Zaprešića kada smo trebali preokrenuti rezultat – oni koji su ušli to nisu mogli napraviti.

U prijelaznom roku dovedeni su sljedeći igrači: Marin Ljubičić, Mario Matanović, Bruno Šiklić za kojega smo zatražili certifikat iz HNS-a te iz bugarskog nogometnog saveza gdje je Bruno igrao no certifikat nije stigao i ako ne stigne danas on će morati propustiti susret s Croatiom iz Sesveta, ali se nadamo da će papiri stići do ponedjeljka kada ćemo ga moći prijaviti u utakmici sa Cibaliom. Tu je i Vladimir Sladojević koji je jedno vrijeme pauzirao i njegove motorične sposobnosti još uvijen nisu na zavidnoj razini jer je jedno vrijeme pauzirao. Također, njegovi papiri još uvijek nisu u našem posjedu pa će on s nastupom za Zadar pričekati neko vrijeme." - kazao je direktor.


Ferdo će biti spreman za Croatiu, no hoće
li zaigrati od prve minute?
Ježina i Tomasov spremni, Milin 'unutra', Sladojević, Matanović i Šiklić nemaju pravo nastupa

"Tomasov je pauzirao utakmicu Hrvatska – Albanija tako da je već spreman i na njega računamo u utakmici sa Croatiom. Igrao je drugo poluvrijeme u utakmici protiv Italije, a jučer je također odradio dobar trening s nama. I on i Ježina biti će svježi jer nisu previše potrošeni u reprezentativnim utakmicama. Ferdo je jučer trenirao i on je 'unutra', ali treba vidjeti.

Sladojević, Matanović i Šiklić nemaju pravo nastupa radi papirologije, dok su svi ostali na raspolaganju osim Batura koji niti od početka nije kandidirao za sastav, a kako stvari stoje Ljubičić će najvjerojatnije od prve minute startati u nedjelju.

Bilaver od prve minute

"Što se stoperske pozicije tiče, pošto Parmaković ne igra radi tri žuta kartona, za tu poziciju konkuriraju Bilaver i Kruneš, a ako to bude Bilaver onda ćemo i Baćka odmah 'gurnuti' od početka tako da će te u nedjelju vidjeti na djelu te nove dvije prinove koje smo dobili. Nama bod u ovoj utakmici ništa ne znači. Ratničkom i borbenom atmosferom pokušat ćemo osvojiti tri boda."

"Terkeš bi mogao biti na klupi protiv Rijeke"

"Ja se nadam da će Terkeš moći konkurirati za utakmicu protiv Rijeke. On sutra ili prekosutra počinje lagano 'trčkarati', a uvjeravanja su da nakon 20 dana igrači mogu igrati nakon tog kiruškog zahvata. Ja se nadam da bi Terkeš barem na klupi mogao biti protiv Rijeke." - za kraj je kazao Zebić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.