I treća pobjeda Zadra: Po drugi put pao Ural, utakmicu gledalo dvadesetak ljudi
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 11.9.2008 u 20:00.
ZDNews.hr


Košarkaši Zadra danas su na Višnjiku u sklopu pripremnih utakmica po drugi puta pobijedili ruski Ural Great rezultatom 92 – 81. Najbolji u redovima Zadra bio je sjajni Romel Beck sa 28 postignutih koševa.

Trener Petrović je od prve minute na teren poslao Roka Stipčevića, Jubyja Johnsona, Hrvoja Perića, Jeru Macuru i Tomislava Ružića. Zadar je u susret krenuo odlučno te je vrlo brzo ostvario prednost koju nije ispuštao do kraja susreta.

U uvodnom periodu se najviše istaknuo Hrvoje Perić, najnovije pojačanje Zadra. Svojim je prodorima i polaganjima stvarao velike probleme obrani ruske momčadi koja nije nalazila načina da ga zaustavi. Nakon nekoliko minuta po prvi puta je u igru ušao, kasnije će se pokazati najbolji igrač današnje utakmice, Romel Beck.

Već je prvim potezom dao nagovijestiti da će to biti njegov dan. Pogodio je tešku tricu preko ruke Biggsa. Do kraja četvrtine je upisao devet koševa (tri trice) i odveo Zadar do osjetnije prednosti.

Treba pohvaliti igru mladog Roka Stipčevića koji je izuzetno dobro razigravao svoju momčad. Uz uvijek korektno odrađene defanzivne zadaće. Trener Petrović je sredinom druge četvrtine dao priliku i najvećoj zadarskoj nadi Toniju Prostranu koji je zamijenio upravo Stipčevića. Izlaskom Perića promijenila se taktika zadarske momčadi te se lopta puno više spuštala na centre koji su redovito dvoboje sa protivničkim igračima rješavali u svoju korist.

Do kraja poluvremena je domaća momčad održavala prednost, te se na odmor odlazi sa vodstvom Zadra 48 – 43. Najbolji strijelac kod Zadra je bio Romel Beck sa 12 koševa, dok je goste predvodio Likholitov sa 11 ubačaja. U nastavku utakmice se prednost Zadra nastavila povećavati te je sredinom trećeg perioda iznosila i plus 10.

Utakmicu gledalo dvadesetak ljudi
Iako je po tko zna koliko puta ponovljeno da će utakmice biti zatvorene za javnost, i današnju je utakmicu gledalo preko 20 ljudi. Premda su to većinom bili djelatnici kluba i igrači koji nisu imali mjesta na klupi, bilo je i osoba koje sa klubom nemaju previše poveznica. Iako donekle shvaćamo trenerovu odluku da zatvori utakmice, zaista nije potrebno davati privilegije nekim ljudima u gradu koji je kolektivno zaluđen košarkom.


Gosti jednostavno nisu uspijevali zaustaviti zadarski trolist Perić – Ružić – Beck koji im je zadavao ogromne probleme. Perić ih je uništavao svojim prodorima, dok su Ružić i Beck koristili i najmanju nepažnju protivničke obrane za neometan šut. A kada oni namjeste ruku protivnicima se loše piše.

Pred kraj susreta je došlo do malog opuštanja domaće momčadi uzrokovanog umorom te se Ural približio na samo nekoliko koševa zaostatka. No Stipčević pametnim razigavanjem i Beck preciznim šutom i nepredvidivim ulazima protivniku nisu ostavili niti najmanju šansu za pozitivan rezultat. Na kraju je Zadar ipak rutinirano došao do treće uzastopne pobjede u pripremnim utakmicama, te druge protiv Ural Greata.

Najbolji igrač na terenu je bio Romel Beck (28 koševa) koji se pokazuje kao pojačanje i veliki korak naprijed u odnosu na Shamella Stallwortha, popularnog „Zeku“. Perić je dodao 19, dok je Ružić ubacio 16 poena. Kod gostiju su se razigrali Surovtsev sa 18 koševa, te Likholitov i Dalmau sa 17, odnosno 16 ubačaja.

Trener Petrović je jako dobro posložio momčad i vjerujemo da će Zadar biti još jači kada mu se priključe Ivanov i Gečevski, a Dixon se privikne na vremensku razliku. Smiješi se još jedna uspješna sezona, sezona u kojoj se očekuje utrka sa Cibonom za Euroligu do zadnjeg sudačkog zvižduka.

BECK 28
PERIĆ 19
RUŽIĆ 16
STIPČEVIĆ 13
MACURA 9
RANČIĆ 7

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.