'DVADESETAK ODABRANIH UŽIVALO U DVOBOJU ZADRA I URALA / NOVINARI NEPOŽELJNI NA UTAKMICAMA ZADRA'
Zadar - Ural 82-80 / Utakmicu gledali 'odabrani'. Novinarima zabranjen ulaz!
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 5.9.2008 u 23:16.
ZDNews.hr

Najbolji igrač susreta - Jere Macura


Košarkaši Zadra odigrali su prvu pripremnu utakmicu uoči starta nove sezone. Protivnik Zadra danas je bio ruska momčad Ural Great. Petorku kojom su Zadrani započeli utakmicu činili su: Stipčević , Rančić, Perić, Macura i Ružić. Prvi koš za Zadrane u novoj dvorani postigao je danas najbolji igrač utakmice Jere Macura.

Zadrani nisu dobro otvorili utakmicu, no ubrzo su uhvatili ritam, te su u drugom dijelu prve četvrtine preuzeli inicijativu da bi na kraju prve četvrtine vodili sa šest razlike (19-13). U redovima Zadra, ponajbolji u prvoj četvrtini bio je Rommel Beck sa 9 postignutih koševa, a pratio ga je Rok Stipčević sa 6 postignutih koševa.

U drugu četvrtinu ušlo se ujednačenim ritmom s obje strane sa podosta izgubljenih lopti s jedne i druge strane, a posebno se isticao koraškaš Urala Biggs sa nekoliko vrlo dobrih prodora i atraktivnih zakucavanja. Pred kraj druge četvrtine priliku su dobili i neki mlađi igrači Zadra (Olivari, Prostran i Šarlija), no nitko od njih nije se upisao u strijelce. Najbolji strijelac u prvom poluvremenu bio je Biggs sa 14 postignutih koševa, dok je kod Zadrana to ostao Beck sa 9 postignutih koševa iz prve četvrtine.


Zadra protiv Ural Greata gledali 'odabrani'. Novinarima zabranjen ulaz!

Desetak minuta prije početka utakmice Zadar – Ural, nekolicina zadarskih novinara, među kojima i novinari Zadarsporta, pokušali su ući u dvoranu na Višnjiku kako bi navijačima kojima je zabranjen ulaz u dvoranu prenijeli utiske sa utakmice. Međutim, nije nam uspjelo ući. Naime, kazano nam je kako nitko osim službenih osoba neće moći pristupiti dvorani. Iako je trener Zadra Aleksandar Petrović na nedavnoj konferenciji za novinare kazao kako nitko osim igrača i službenih osoba neće moći gledati pripremne utakmice, pokazalo se da nije tako. Nakon što je novinare službeni redar ispratio izvan prostora dvorane, zaputili smo se prema ulazu broj 5 na suprotnoj strani koji je bio otvoren. Popevši se vatrogasnim stubama na vrh dvorane zatekli smo prizor koji nas je razuvjerio o točnosti informacija koje je trener Zadra iznio na nedavnoj press konferenciji za novinare. Na početku utakmice u dvorani je bilo akomodirano dvadesetak odabranih gledatelja koji su imali tu privilegiju da odgledaju prvu utakmicu Zadra u novoj dvorani. Naime, odabranici koji su se našli u dvorani nisu djelovali kao službene osobe niti jednog od klubova koji su igrali utakmicu. Bilo je tu i djece koja su bila toliko slobodna da su za vrijeme utakmice čak ulazili u igralište. Bilo je tu i raznoraznih tinejdžera koji nikako nisu odavali dojam službenih osoba KK Zadar ili BC Ural Great. Nadamo se da će već sljedeću utakmicu gledatelji koji žive za ovaj klub i kojima je bitna jedino dobrobit ovoga kluba i koji će sigurno platiti kartu ako treba, moći prisustvovati utakmicama Zadra bile one pripremne ili ne. Uostalom ti isti gledatelji su i platili izgradnju dvorane na Višnjiku, a nemaju pravo pristupiti joj zbog odluke trenera Zadra Aleksandra Petrovića.

Tekst: Hrvoje Bajlo


Treča četvrtina nije donijela prevagu ni na jednu ni na drugu stranu, opet je rezultat izjednačen. Malo više minuta od ostatka zadarskih golobradih mladića dobio je Toni Prostran koji se isticao borbenošću i dobrim prodorima, od kojih je jedan završio dobrom asistencijom za Perića koji je akciju završio atraktivnim zakucavanjem.

U četvrtu četvrtinu ušlo se rezultatom sitnim vodstvom Zadra (59-57). U posljednjoj četvrtini Zadrani su igrali angažiranije nego u protekle tri četvrtine. Iako su Zadrani imali prednost od desetak koševa razlike, momčad Urala nije im dopustila da se još više 'odlijepe', štoviše smanjili su vodstvo te završnicu učinili napetom do samoga kraja.

Najbolji igrač i strijelac utakmice bio je iznenađujuće dobro raspoloženi Jere Macura sa 23 postignuta koša. Kod Zadrana još su se istakli Beck sa 18 koševa (kojemu je ovo tek prva utakmica u dresu Zadra i sigurno je da će u dogledno vrijeme dostići višu razinu forme), solidni Rok Stipčević sa 12 postignutih koševa te Tome Ružić sa 11 koševa.

URAL: Likholitov 9, Bashminov, Ionov, Bigs 20, Dalmau 7, Khamitov 6, Varlamov, Chemnov 7, Rindin 7, Plisnic 6, Jones 5, Surovtsev 13.

ZADAR: Rančić 6, Perić 6, Stipčević 12, Marčinković, Prostran 6, Šarlija, Ružić 11, Popović, Macura 23, Olivari, Beck 18, Šestić


>>>>>>>>>> FOTO GALERIJA S UTAKMICE <<<<<<<<<<

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.