Romel Beck odradio prvi trening na Višnjiku
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 1.9.2008 u 21:41.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić i Rommel Beck Foto: Hrvoje Bajlo


Prerano je za bilo kakve detaljne analize Rommela Becka
Romel Beck je danas odradio svoj prvi trening u dresu Zadra. Iako službeni podaci govore kako je Beck visok 201 cm, očito je kako se radi o grešci. Naime, prema slobodnoj procjeni nekolicine novinara i ostalih gledatelja današnjeg treninga na Višnjiku, Beck je niži od Jere Macure (203 cm) i Hrvoja Perića (203 cm) te podosta niži od Tomislava Ružića (207 cm). Što se same igre tiče, rano je za donositi bilo kakve zaključke. Prema viđenom u nešto manje od dva sata treninga, Beck djeluje dosta smireno i opušteno. Imao je nekoliko sjajnih pogodaka za tricu, ali prerano je za donošenje bilo kakvih konkretnijih zaključaka na temelju viđenoga u nepuna dva sata. Puno toga će biti jasnije kada se 26-godišnji bek prilagodi na novonastale uvjete.
Beck je rođen u Rancho Cucamongi, mjestašcu blizu Los Angelesa u saveznoj državi Californiji. Iz obitelji je meksičkog podrijetla te nastupa za meksičku košarkašku reprezentaciju. Ovaj 26–godišnji igrač koji pokriva pozicije dva i tri prošlu je sezonu proveo u Italiji gdje je nastupao za Cimberio Varese u prvom dijelu i Pierrel Capo d'Orlando u završnici sezone.

U potonjem klubu je prosječno postizao 17.3 koševa za 28 minuta igre uz nevjerojatan postotak šuta za 2 od čak 61.2 %. Uz to je imao i 1.3 ukradene lopte po susretu. U doigravanju talijanskog prvenstva je podigao sve svoje brojke te je postizao 18.3 poena za 34 minute po susretu, uz prosječnu valorizaciju od 17.

Prošle je godine oduševio na Prvenstvu Amerike gdje je imao treći najbolji postotak šuta od čak 59% postižući prosječno 20.3 koševa po utakmici. Nakon tog prvenstva Beck je privukao pažnju brojnih klubova na sebe, ali je ipak završio samo u Cimberio Vareseu, ponajviše radi činjenice da do tada nikad nije nastupao u Europi.

Zahvaljujući vrhunskim partijama koje je pružao u susretima protiv Argentine i SAD – a, proglašen je za drugog najvećeg prospekta tog prvenstva u konkurenciji igrača koji nisu iskusili igranje u NBA – u. Iza sebe je ostavio mnogo poznatije igrače poput Eliasa Ayusa i Thiaga Splittera. Za najvećeg prospekta turnira je odabran Argentinac Luis Scola koji je prošle sezone i zaigrao u NBA momčadi Houston Rockets gdje je ostvarivao izvrstan prosjek od 14 koševa i 9.4 skokova po utakmici.

Prema novinskim izvještajima i stručnim analizama Beck je smatran za napadački najtalentiranijeg igrača na turniru koji ne nastupa za repretentaciju SAD–a. Uz to, dodajmo da je Beck u Italiji smatran za dobrog obrambenog igrača, te bi svakako trebao biti ogromno pojačanje za Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.