Jere Macura: "Euroliga je dostižna. Bolji smo od Cibone"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.8.2008 u 23:17.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: Arhiva (ZDS)


Krilni centar Zadra Jere Macura pružio je i više nego dobre igre u lanjskoj sezoni. U nove pripreme ušao je više nego zadovoljan te kaže kako mu je sve što se pripremnog dijela tiče i više nego dobro. Prvi dio priprema ocjenjuje odličnim te misli kako je bodovna razlika za Euroligu između Zadra i Cibone mala i prije svega dostižna. O novim pojačanjima Dixonu i Becku ne zna baš previše te napominje kako mu momčad ove godine, barem prema onome što je do sada uspio vidjeti, djeluje bolje i jače nego lani.

'Cilj je jasan – izboriti ugovor sa Euroligom'

"Za sad a pripreme teku više nego odlično. Stvarno, da nešto ne ureknem, pripreme su čak bolje nego lani. Imam bolji osjećaj, sve mi djeluje nekako pozitivnije, veća je euforija, pred nama je iznimno važna sezona, a cilj je jedan jedini i jasan je – izboriti Euroligu."

'Jazine su jedinstvene. Nadam se dobroj podršci Tornada i u novoj dvorani'

"Jedno je sigurno, pritisak kakav je bio u Jazinama ovdje nećemo moći doživjeti, no napuni li se dvorana, ja se nadam da će Tornado stvoriti pritisak koji je godinama stvaran u Jazinama i onda ne bi trebalo biti većih problema niti na Višnjiku. Ono što smo doživljavali u Jazinama bilo je predobro i neponovljivo."

'Momčad djeluje bolje nego lani'

"Prema onome što sam uspio vidjeti, a to je po papiru i popisu igrača, i onome što sam pronašao preko YouTube-a, momčad djeluje bolje iako smo i prošle godine imali dosta kvalitetnu ekipu što se vidilo te smo s tom ekipom osvojili naslov prvaka države. Iskreno se nadam da ćemo to ponoviti i ove godine. Nadam se dobroj i kvalitetnoj igri u NLB ligi, u EuroCup-u te osvajanju naslova prvaka države. Uspijemo li se dobro prezentirati u svim natjecanjima mislim da smo jako blizu da pobijedimo Cibonu u bodovima za Euroligu te da sebi osiguramo trogodišnji ugovor."

'Mladi juniori grizu, čupaju… dobro se bore'

"Nema veze, to je dobro da su dovedeni. Konkurencija je dobra stvar jer onda na treningu uvijek daješ više od sebe da bi se dokazao. Što je konkurencija veća to se bolje igra, rekao bih. Veća je i rotacija na utakmicama i o tome imam samo pozitivno razmišljanje. Tu su s nama i četiri nova juniora. Moram priznati da se stvarno bore, trse, trče, stvarno daju svoj maksimum. Udaraju, grizu.. neka je toga, to je dobra stvar!"

'Euroliga je dostižna. Bolji smo od Cibone.'

"Pa naravno da je dostižno. Kao što sam već napomenuo, u ovoj sezoni stvarno visoko 'pucamo'. Jedini cilj je prestići Cibonu i osigurati trogodišnji ugovor sa Euroligom. Gledajući na njihova pojačanja, pa opet gledajući na naša, mislim da je vrlo lako moguće da ih prestignemo i uđemo u Euroligu. Kao ekipa ne idemo osvojiti na primjer, samo NLB Ligu. Idemo od utakmice do utakmice.

"Pravilo o dva stranca u ligi za prvaka doneseno je prebrzo"
"Pa iskreno, ne bih baš previše to komentirao. U jednu ruku to je dobra stvar za domaće igrače, dok u drugu nije za klub. Nekako je to donešeno iznenada, međutim, što je tu je. Moramo se prilagoditi novim pravilima, ali mislim da nam niti to neće predstavljati preveliki problem."
Uskoro počinje NLB Liga koja je najvažnija. Nakon toga nastavljamo u EuroCup-u, a tek poslije na kraju počinje PH. Na nama je da krenemo dobro te da svaku utakmicu odradimo kako treba. Budemo li tako pristupali utakmicama, mislim da rezultat nebi trebao izostati s obzirom na to da smo dosta pojačani u odnosu na prošlu sezonu."

'Dixon i Brewer dostojno će zamijeniti Brewera i Stallwortha'

"Nešto malo sam gledao Dixona dok je igrao, Becka još uvijek nisam vidio osim nekih par akcija koje sam pronašao na YouTube-u. Sigurno je da su to vrhunski igrači te će shodno s time biti prava pojačanja za Zadar. Mislim da će obojica dostojno zamijeniti Corey-a i Shammel-a.

Rančić, Perić i Ružić su se za sada dosta dobro uklopili s ostatkom momčadi, još čekamo ostalih pet igrača da nam se pridruže pa ćemo vidjeti kako će sve to skupa funkcionirati. O Tomi znam da je ovdje ponikao, da je domaći igrač tako da je on tu praktički starosjedioc.

Hrvoje i Damir su novi igrači Zadra, s njima sam još davno igrao u Splitu, međutim mislim kako će se svi zajedno dobro uklopiti u 'klapu' te se nadam da će nas sve zajedno publika dobro prihvatiti." – za kraj je kazao Macura

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.