Perić oduševljen Zadrom, Petrović: "Preporučam Marčinkoviću da ode na posudbu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.8.2008 u 20:48.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković i Hrvoje Perić


Nakon što je danas u 13 sati i službeno postao igrač Zadra, Hrvoje Perić pridružio se ostalim igračima na Višnjiku na treningu zakazanom za 18.00h. Perić je iznimno zadovoljan dolaskom u Zadar, a ističe kako mu je velika čast što je postao novi igrač Zadra. Ističe kako je Euroliga dostižna te se nada da će ga publika dobro prihvatiti.

'Čast mi je što sam postao igrač velikog kluba kao što je Zadar'

"Prije svega ne bih se više volio prisjećati Splita i trakavice koja se vukla neko vrijeme. Ja sam od danas igrač Zadra i moram priznati da mi je velika čast biti članom ovog velikog kluba. Nadam se da ću se što prije uklopiti u momčad te da ću ostalim suigračima pomoći u jednom i jedinom cilju za sljedeću sezonu, a to je 'hvatanje' Eurolige."

Perić je uvjerenja da Zadar ima dovoljno dobru momčad za zacrtane ciljeve

"Mislim da imamo 12 odličnih igrača, pokriveni smo na svim pozicijama i stvarno kad pogledate na papiru djelujemo jako i moćno, no to ćemo prije svega morati dokazati na parketu, jer jedno je papir a drugo je realnost. Za sada, po ovim imenima mislim da djelujemo bolje nego što je Zadar djelovao prošle sezone. Možda će mali problem stvarati to što većina 'glavnih' igrača dolazi nešto kasnije pa će taj dio prilagodbe biti malo sporiji, no ja se iskreno nadam da ćemo se ubrzo svi uigrati."

'Euroliga je dostižna, a na krilima Tornada možemo izboriti trogodišnji ugovor'

"Mislim da je Euroliga itekako dostižna, a kao naše adute izdvojio bih našu najveću podršku a to je Tornado. Nadam se da će nas oni podržavati i pratiti nas jer nam je njihova pomoć uvijek potrebna. Zna se kako diše ovaj grad. Svi žive za košarku. Moram prije svega kazati da će vjerojatno, kao i u svakoj momčadi, biti i uspona i padova i bitno je prije svega zadržati razum.
Nadam da ćemo na krilima naših navijača uspjeti u zacrtanim ciljevima. Bitno je da svi igrači znaju koji je cilj, a kada smo svi usmjereni prema njemu ne bi trebalo biti problema. Ne kaže se za ništa 'Koliko je ljudi na utakmici toliko je trenera na tribinama', to je opće poznato. Ja ću davati sve od sebe, kao i uvijek do sada i nadam se da će to publika znati cijeniti."

Aco Petrović o Periću

"Prije mjesec ili mjesec i pol dana mi smo rekli da ćemo do početka PH tražiti još jednog igrača kako bi se mogli adaptirati na novonastala pravila, međutim bili smo strpljivi. S Perićem smo u stalnom kontaktu već dva mjeseca, čekali smo da situacija sazrije i mogu slobodno reći da smo prezadovoljni što smo ga 'dobili', a pogotovo iz razloga što smo ga dobili dugoročno, na tri godine. To je igrač koji može strahovito puno i defanzivno i napadački odigrati. Jedno strašno taktičko oružje, usudio bih se reći. Mislim da je prije svega 'Zadar' zadovoljan što je doveo Perića, a i Perić je zadovoljan što je potpisao za Zadar. Sada kada imamo deset seniorskih igrača, slobodno mogu odahnuti i reći kako je roster kompletiran i mi smo spremni. Još očekujemo ostalih pet igrača da nam se priključe i to je Zadar koji ćemo gledati u sezoni 08/09."


Petrović: "Marčinkoviću preporučam da ode na posudbu", Giergia: "Ozbiljno računamo na Marčinkovića"

Marčinković je u dosadašnjem dijelu pripremama pokazao da je napredovao i to dosta u usporedbi sa prošlom sezonom. Očito je kako je popravio šut, a u duelima '1 na 1' čvršći je i prodorniji nego lani. Nakon što ga je trener Petrović u nekoliko navrata na treninzima postavljao na poziciju 'playmakera', Marčinković je pokazao da 'nije za baciti' niti na toj poziciji, čak štoviše, pokazao je da je polivalentan igrač i da može igrati na više pozicija. Uz vrlo dobar šut te odličan pregled igre, Marčinković je igrač na kojega ozbiljno računaju u KK Zadar, a direktor kluba Giuseppe Giergia ima samo riječi pohvale za mladog Zadranina: "Prije svega Marčinković je dijete zadarske škole košarke. Vrlo je talentiran igrač i jedan je od boljih krilnih igrača u svojoj generaciji. Nismo za ništa potpisali višegodišnji ugovor s njim. Mi ozbiljno računamo na njega i vidimo ga kao nositelja zadarske igre u dogledno vrijeme." Trener Zadra Aco Petrović kratko je prokometirao Marčinkovićev status te je kazao: "Iako sa Mačinkovićem još uvijek ništa nije definirano, mislim da ću unutar pet-šest dana konačno odlučiti i o tome. Prije svega moramo čekati taj period dok svi igrači ne dođu, a tek onda možemo govoriti tko će gdje i kako. Iskreno, mislim da bi za Marčinkovića bilo najbolje kako bi odigrao jednu cijelu sezonu u nekom klubu, ali u kontinuitetu te da nam se dogodine vrati kao 'gotov igrač'." - za kraj je kazao Petrović


Foto galerija sa treninga

Zadarsport.com
Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com Zadarsport.com

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.